Najlepša čokoladna torta svih vremena, nestaće za tili čas sa stola
PROČITAJTE JOŠ:
Potrebno je:
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
6 kašika brašna
1 1/2 kašika kakoa
Fil:
500 ml mleka
2 kesice pudinga od čokolade
350 g čokolade za kuvanje
250 g maslaca
Dekoracija:
100 g čokolade za kuvaje
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, pa postepeno dodajte brašno i kakao. Smesu podelite napola i od nje ispecite de kore, svaku oko 15 minuta na 200 stepeni. Puding skuvajte u pola litre mleka, dok je još vruć, dodajte čokoladu za kuvanje i dobro izmešajte. Kada se sve dobro prohladi, sjedinie s mućenim maslacem. Ispečene kore podeliti uzduž, nafilujte ih, pa premažite tortu.
Za dekoraciju otopite čokoladu, izlijte je na pek papir i poravnajte. Kada se čokolada stegne, možete da pravite oblike i da tortu ukrasite po želji.