Minjon torta, poslastica kojoj niko ne može da odoli
Napravite "Minjon tortu", poslasticu kojoj niko ne može da odoli.
Sastojci za kore:
15 belanaca,
450 g šećera,
3 kašike brašna,
200 g oraha,
200 g pečenih lešnika,
200 g pečenih badema.
Za fil:
15 žumanaca,
15 kašika šećera,
100 g čokolade,
300 g maslaca,
6 kašika ulja,
200 g čokolade za glazuru.
Priprema:
Umutite penasto pet belanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umešajte mlevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. U drugu koru umesto oraha stavite mlevene lešnike, a u treću mlevene bademe. Za fil na pari kuvajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmešajte s umućenim maslacem.
Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lešnicima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mljevenim grilijašem ili seckanim lešnicima.