Kobasice
Profimedia
Kobasice

Profimedia

Kobasice, Foto: Profimedia

Šef i kulinarski bloger Martin King, poznat pod imenom "The Why Chef", tvrdi da mnogi greše prilikom pripreme kobasica. Bilo da ih kuvate, pržite ili pečete na roštilju, važno je da pripazite na ključnu stvar.

Umesto da ih kuvate ili pečete na visokoj temperaturi, tvrdi ovaj kuvar, kobasice bi trebalo da se zagrevaju polako. Prema Kingu, savršene kobasice trebalo bi da se pripremaju najmanje 30 minuta.

"Duže kuvanje na manjoj temperaturi dovoljno će da ih skuva, a opet će se omogućiti da se masnoća otopi i karamelizuje", ističe King. Takođe, prema Kingovoj preporuci, kobasice bi trebalo pripremati u tiganju s maslacem, piše Večernji.hr.

Komentari (1)

Dejan

29.01.2018 16:50

Ne zna King kakve su nekada bile kobasice.I to one najobičnije,srpske. Kakva Nemačka i ostala boranija. Danas tehnolozi guraju sve i svašta.Neka gospodin King proba da napravi kobasicu na roštilju kupljenu u Srbiji. Plakao bi od muke