Kraljica Elizabeta
AP/Steve Parsons
Torta, keks torta

Shutterstock, ilustracija

Torta, Foto: Shutterstock, ilustracija

Britanska kraljica Elizabeta ne kreće na put bez specijalnog slatkiša koji se služi za njenim stolom posle večere. U pitanju je brza keks torta koja se ne peče i koja se neprestano pravi na kraljevskom dvoru!

Sastojci: 120 g crne čokolade, 120 g šećera, 120 g putera, 220 g keksa.

Za podmazivanje: pola kašike putera

Za glazuru: 220 g crne čokolade

Za ukrašavanje: 20 g čokolade i malo mlevenog keksa ili oraha

Priprema: Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).

Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima.

Kraljica Elizabeta

AP/Steve Parsons

Kraljica Elizabeta, Foto: AP/Steve Parsons

Komentari (1)

Mila

19.08.2018 04:13

E bas mi je ovo torta za englesku kraljicu