FANTASTIČNA TORTA S KREMOM OD VANILE! Desert koji svima uspeva i apsolutno svi ga obožavaju
Ovaj put smo se odlučili za šumsko voće, iako možete kombinovati i neko drugo. Sigurni smo da ćete u ovoj torti od milerama, vanile i voća, zaista uživati.
Sastojci:
Za testo:
150 g mekkog brašna
100 g oštrog brašna
80 g šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
100 gmaslaca
2 jaja
Za šlag:
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
150 g šećera
700 g milerama
Postupak:
U posudi miksajte šećer, vanilin šećer, jaja i maslac, dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad testo zamesite ostavite ga da odstoji u frižideru pola sata. U kalup rasporedite testo, na dno kalupa i sa strane sve do samog vrha. U međuvremenu zagrejte mleko, dodajte šećer i puding i kratko mešajte pa u vruće dodajte mileram i smesu prelijte u kalup s testom. Stavite peći na 170 C oko 50 minuta. Tortu ostavite da se ohladi pa stavite u frižider 5, 6 sati. Kada se šlag dobro stvrdnuo u frižideru, voće samo kratko prokuvajte s malo vode i šećera (10-ak minuta, voće se ne smeje pretvoriti u džem), procedite, ohladite i rasporedite po torti pa prelijte prelivom za torte i ostavite da se stisne. (Ako koristite ananas, višnje ili neko drugo voće, nije ga potrebno kuvati.)