DA MESO NE BUDE ŽILAVO, A POVRĆE PREKUVANO Stara kuvarica (73) otkrila tajnu savršene supe!

Ako primenite ove savete dobićete ukus koji će sve očarati!

Pileća supica
Pileća supica, Foto: Profimedia.rs

Mnogi će se složiti da niko ne kuva domaću supu kao baka. Šta to bake znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuvarica Megi Bir (73) koja kuva za poznate ličnosti otkrila je tajnu savršene pileće supe!

Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuvano.

STARINSKA POSLASTICA NAŠIH BAKA: Nezaboravni žuti kolač sa višnjama! (RECEPT)

Pileća čorba
Foto: Shutterstock

Megi je za 9Kitchen podelila nekoliko trikova:

 

- Supu kuvajte s komoračem, peršunom i repom.

- Pre nego što ubacite povrće u lonac, zalijte ga maslinovim uljem i stavite na kratko u rernu. Na taj način će sačuvati boju i ukus.

OVO JE NAJZDRAVIJI DORUČAK NA SVETU: Recept za obrok koji će vam promeniti život

- Nije loše dodati i sočivo ili leblebije, koji obogaćuju aromu supe. Možete staviti i ječam, ali njega najpre treba samostalno prokuvati, pa ga dodati na kraju.

- Što se mesa tiče, uvek kupujte stariju kokošku. Setite se one izreke: Stara koka, dobra supa. Takođe, nemojte da skidate kožu.

ČUVENA GRILIJAŠ TORTA: Slatkiš koji osvaja i one sa probirljivim ukusom!

- Tokom samoga kuvanja, meso izvadite iz supe kad je gotovo, a potom ga ponovo vratite na kraju kuvanja.

- Mnogi pribegavaju kuvanju na jakoj vatri jer će brže biti gotovo, ali tako će vam meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobijate više ukusa.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi