Pileća supica
Profimedia.rs
Pileća supica

Profimedia.rs

Pileća supica, Foto: Profimedia.rs

Mnogi će se složiti da niko ne kuva domaću supu kao baka. Šta to bake znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuvarica Megi Bir (73) koja kuva za poznate ličnosti otkrila je tajnu savršene pileće supe!

Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuvano.

Pileća čorba

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Megi je za 9Kitchen podelila nekoliko trikova:

 

- Supu kuvajte s komoračem, peršunom i repom.

- Pre nego što ubacite povrće u lonac, zalijte ga maslinovim uljem i stavite na kratko u rernu. Na taj način će sačuvati boju i ukus.

- Nije loše dodati i sočivo ili leblebije, koji obogaćuju aromu supe. Možete staviti i ječam, ali njega najpre treba samostalno prokuvati, pa ga dodati na kraju.

- Što se mesa tiče, uvek kupujte stariju kokošku. Setite se one izreke: Stara koka, dobra supa. Takođe, nemojte da skidate kožu.

- Tokom samoga kuvanja, meso izvadite iz supe kad je gotovo, a potom ga ponovo vratite na kraju kuvanja.

- Mnogi pribegavaju kuvanju na jakoj vatri jer će brže biti gotovo, ali tako će vam meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobijate više ukusa.