Punjene paprike
Shutterstock
Punjene paprike

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Recept je prilično jednostavan i zapravo uopšte nema puno posla, sve što morate da uradite je da pomešate smesu mesa, napunite paprike, sve strpate u lonac i kuvate oko sat vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovde nema puno prženja, seckanja. Ovo je stvarno recept za brzinske punjene paprike koje može napraviti baš svako, ukusom će biti kao one po bakinom receptu.

Sastojci:

- kilogram mešanog mlevenog mesa (junetina i svinjetina)
- 10 paprika srednje veličine
- so, biber, vegeta po želji
- kašičica crvene paprike (može i mešavina ljute i slatke, može i samo slatka, po vašem ukusu)
- kašičica sušenog belog luka u prahu
- jedno jaje
- šaka do dve pirinča (a može i manje ili više, opet zavisno od toga - volite li kad je više ili manje pirinča)
- jedan tetrapak pasiranog paradajza
- voda
- maslinovo ulje
- još malo soli i bibera

Pirinač

profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

- U meso dodajte sve navedene začine, jaje i pirinač i dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
- Pripremljenom smesom napunite paprike kojima ste odsekli vrh i očistili ih od koštica, ali nemojte preterivati s nadevom da ne iscuri van.
- Ako vam ostane nadeva, od njega možete napraviti mesne okruglice (ćufte), i njih zajedno s paprikama staviti da se kuvaju u lonac.