BEZ PEČENJA BRZA SARAJEVSKA TORTA Čokoladni ukus koji budi čula!

Sarajevska torta priprema se neverovatno brzo i lako a ukusi će vas oduševiti!

Sarajevska torta
Sarajevska torta, Foto: printscreen

Sastojci:

 

1-2 pakovanja rozen kora
1,5 l mleka
5 jaja
800 g šećera
12 kašika brašna
400 g čokolade za kuvanje
500 g samlevenih pečenih lešnika
4 kesice vanilin šećera

Šećer u kocki
Šećer u kocki, Foto: Shutterstock

Priprema:

Umutiti belanca posebno sa 800 g šećera, dodati žumanca i još mutiti.

U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, promešati da se sjedini. Kad mleko provri, skloniti sa vatre i varjačom umešati masu od jaja i brašna, sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano mešanje.

 

U vruć krem dodati 400 g kvalitetne gorke čokolade za kuvanje, mešati da se rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno mešanje. U ohlađen krem dodati 500 g mlevenih lešnika i 4 vanilin šećera. Filovati korice tanko, ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje.

Preliti glazurom od 150 g čokolade, 100 g margarina i kašika ulja koju treba otopiti na pari. Tortu možete čuvati na terasi, biće još sočnija i lepša nego u frižideru.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Pratite nas na Instagramu i Facebook-u

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi