Uređenje doma
Shutterstock
Uređenje doma

Shutterstock

Uređenje doma, Foto: Shutterstock

Leto asocira na odmor i uživanje, a raznobojni nameštaj, detalji u duhu omiljenog doba najvećeg dela populacije i boje poput žute, plave i limeta zelene učiniće vaš dom pravom letnjom oazom.

Možda nam ovo leto nije donelo baš suncem okupane dane i veseo cvrut ptica, ali to baš neka bude dodatni motiv da u vaš dom unesete energiju i kreativnost koji će probuditi i sva vasa čula i učiniti da se osećate srećno i zadovoljno.

Isticanje zidova

Stručnjaci iz Milenijum tima kaže da nije uvek neophodno da se zidovi kompletno prefarbaju od poda do plafona.

Dekoracija

Zavese i nekoliko jastučića u žutoj boji biće pravo letnje osveženje za vaš dom. Dobro će se ukopiti sa belom, crnom, svim bojama drveta, zelenom ili tamno plavom. Uz ovu boju vaše sobno zelenilo dobiće novu blistavu lepotu.

- Da upotpunite letnji izgled vašeg doma unesite i dašak mora. Školjkama ukrašeni predmeti idealno će vam poslužiti u ovu svrhu. To mogu biti lampe, romantični ramovi za slike, ogledala ili vaze. Najleše u vezi ovih predmeta je to što ih možete sami napraviti uz malo truda i mašte – poručuje Milenijum tim.

- Uostalom, možda im i nije potrebno krečenje, nekad je dovoljno da se samo jedan detalj u prostoru akcentuje. Možete ga ukrasiti nekim posebnim tapetom ili nekom drugom zidnom oblogom. Izbor različitih motiva, završne obrade i teksture, kao i mogućnost postavljanja foto tapeta, zidovima daju nov karakter, dubinu i dinamičnost. Kada su boje u pitanju, preporučujemo vam različite nijanse plave, crvenu ili limeta zelenu, koje će zarobiti svačiju pažnju i vašem domu dati duh leta baš kakav ste želeli – poručuju oni.

Presvlačenje nameštaja

Svi znamo da veliki deo u stvaranju određene atmosfere prostora predstavljaju dekorativne tkanine koje svojom teksturom i volumenom običan prostor pretvaraju u prijatan i jedinstven ambijent. Od elegantnog mat ili sjajnog lana, preko pamuka grubog tkanja, do raskošne i ekstravagantne vezene svile i mekog reljefnog ili glatkog pliša, izbori su neograničeni. Na vama je samo da se odlučite šta je ono što vam najviše odgovara i što će se uklopiti u vaš letnji ambijent.

Uređenje doma

Shutterstock

Ilustracija, Foto: Shutterstock

- Prilikom odluke da osvežite enterijer, najvažnije je da ne upadnete u zamku mešanja svega i svačega, i da shvatite kako da kombinujete određene boje, materijale i obrasce, kako bi krajnji rezultat bio perfektan. Pri tome svakako budite kreativni, igrajte se i rizikujte. Presvucite vašu sofu ili fotelju u okenske nijanse i na taj način dajte vašem ambijentu malo morske sofisticiranosti. Bež i zelena stvoriće ambijent u kom ćete se osećati kao da ste u prirodi – kažu u Milenijum timu.