Stan, kuća, soba, nameštaj
Profimedia.rs
Stan, kuća, soba, nameštaj

Profimedia.rs

Ilustracija, Foto: Profimedia.rs

Namena feng šuija jeste da dovede vaše okruženje u ravan sa onim što ste i pravcem u kom želite da idete, da harmonizuje vašu energiju sa onom koju emituje vaš dom.

Pažljivim razmatranjem onoga što unosite, kako uređujete svoje sobe i kako održavate svoj prostor, mora nastati ekvilibrijum koji sve dovodi u idealan balans, jer ovo drevno učenje upravo govori o tome da sve poseduje energiju pa čak i neživi predmeti.

Feng šui pomaže u vođenju te energije i njenom proticanju kroz vaš dom.

Nameštaj u kući uvek postavljajte uz čvrste površine zidova, idealna pozicija je zid najudaljeniji od ulaza, sa čistim pogledom na vrata. Ostavite obavezno nekoliko centimetara slobodnog prostora između sofe i zida.

U slučaju da ne posedujete slobodan zid ispred koga možete da postavite sofu, plutajuća sofa je jedana od alternativa.

Postavite konzolu iza nameštaja, opremite je visokim, čvrstim lampama kako biste se osećali sigurnije.

Dodajte postavci ogledalo nasuprot sofe kako biste videli iza sebe, što će učiniti da se osećate zaštićenije, piše "Moje enterijer".

Ne postoji zvanična formula za idealan feng šui, ali nastojte da intimizujete celokupan raspored koji mora da poziva ljude unutra.

Nameštaj bi trebalo da bude blizu, ali ne preterano skupljen i svako mesto za sedenje mora da poseduje površinu na koju vaši gosti mogu da spusti čašu sa pićem ili knjigu. Ovakva postavka čini vaš dom gostoljubivijim.

Generalno, nije dobro udarati u bilo koji komad nameštaja prilikom šetnje prostorom, na primer, nije dobra ideja da udarite direktno u leđa sofe prilikom ulaska u sobu, a, ako postoji prolaz koji vodi u drugu prostoriju, on mora da bude potpuno čist.

Kockasti i pravougaoni stolovi nisu toliko dobar izbor kao kružni i ovalni, koji dozvoljavaju energiji da se bez ometanja kreće oko njih. Sa druge strane, nikako ne želite oštre uglove uperene u ljude.

Stočići za kafu su idealni u oblim i kružnim oblicima, ali je mešavina samih geometrijskih formi takođe veoma važna.

Kvadrati predstavljaju zemlju, pravougaonici drvo, trouglovi vatru, dok okrugli i ovalni predmeti predstavljaju metalne elemente.

Imajte uvek na umu da će dnevna soba najviše biti izbalansirana samo u slučaju, ako uključuje sve njih.