Kuhinja Šporet
Shutterstock
Kuhinja Šporet

Shutterstock

Šporet, Foto: Shutterstock

Verovatno i vi pripadate grupi ljudi koja u fioci ispod rerne imaju raznorazne stvari - foliju, poklopce, plehove ili kalupe za mafine. Nezavisno za šta koristite, verovatno je ne koristite za ono za šta su je proizvođači namenili.

Ova fioka zapravo služi za održavanje jela toplim. Ona se još zove "topla fioka" u koju možete staviti hranu nakon pečenja i ona će ostati na temperaturi za posluživanje.

Ako još uvek imate uputstva sa svojom rernom, proverite šta piše. U većini njih stoji opis poput ovog: Topla fioka osmišljena je da sačuva toplotu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Uvek u nju stavljajte vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi ne može se ugrejati ili kuvati u "toploj fioci", piše Redbookmag.

Ako je do sad niste iskoristili, može vam poslužiti kada vam gosti kasne da održite jelo toplim.

Komentari (2)

Ivan T

21.07.2018 11:46

Ovo jeste tačno al sa šporetima na drva tip.a Smederevac a ne električni šporet za koji ima oko rerne toplotna izolacija ...( staklena vuna obložena alu folijom) .Mnogi el.šporeti donju fijoku imaju kao ukras ili nema adekvatno dno za čuvanje bilo čega.

mihailo

21.07.2018 12:06

@Ivan T - Treba samo pročitati uputstvo proizvođača, čemu služi fioka i kako se upotrebljava. Jer ako je za održavanje toplote jela onda je izolacija rerne drukčija kao i same fioke. Sve piše i zato postoje uputstva.