Kućna žurka
shutterstock
Kućna žurka, Foto: shutterstock

Dobre žurke sve su sve češće, a s njima dolazi i nepodnošljiv miris dima kog prijatelji rado ostavljaju u stanovima svojih domaćina. Premda je najpametnije jednostavno zatražiti od gostiju da puše na terasi, ako si meka srca i dozvoljavaš pušenje u stanu, savetujemo ti da se naoružaš trikovima uz pomoć kojih ćeš dan nakon zabave izbaciti nepodnošljiv miris dima iz stana.

1. Puno vazduha

Naravno, ovaj je savet očit, ali i preko potreban. Važno je dobro proluftirate stan nakon, ali i za vreme same žurke. Nemoj dozvoliti da se celu noć ne otvori niti jedan prozor, jer će se dim uvući u nameštaj, tepihe i stolnjake pa ćeš ga se kasnije jako teško rešiti.

2. Soda bikarbona

Kraj pepeljara dobro je držati malu posudicu punu sode bikarbone. Ona upija neprijatan miris cigarete i sprečava njegovo širenje.

3. Koristi osveživače

Osveživači za prostor neutralizovaće miris cigareta. Ipak, pripazi prilikom izbora mirisa i radije biraj sveže mirise poput lavande, narandže i limuna jer bi slatki mirisi poput vanilije pomešani s dimom cigareta mogli bi stvoriti zaista neprijatan spoj.

4. Mirisne svećice

Mirisne sveće takođe neutralizuju miris cigareta pa ih strateški postavi blizu mesta na kojima se puši.

5. Čišćenje

Nakon žurke, dobro očisti stan i prebriši stolove i podove odgovarajućim sredstvima. Naše bake koristile su mešavinu vode i sirćeta koja navodno uklanja neprijatne mirise, ali ako imaš osetljiv želudac pripazi, jer ni miris sirćeta nekima nije sasvim ugodan!

BONUS VIDEO