Policija
Tanjug/Dušan Aničić
Policija

Tanjug/Dušan Aničić

Policija, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Trećinu svih prekršaja čine prekoračenje brzine, alkohol i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Akcija se nastavlja i tokom vikenda, kada se očekuje povratak dece sa zimskog raspusta.

Svi važniji magistralni i regionalni putevi biće pokriveni radarskom kontolom. Prilikom svakog zaustavljanja radiće se alkotest vozača i u toku dana. Proveravaće se oprema u zimskim turističkim centrima, a ko ima letnje gume biće isključivan iz saobraćaja zbog tehnički neispravnog vozila.

- Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i, mogu da kažem, sve više mobilni telefoni - rekao je Nebojša Arsov, načelnik saobraćajne policije Srbije.

Saobraćajna policija

Alo!/Masanori Jošida

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

U toku vikenda, naročito u većim gradovima, biće kontrola vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Mlade vozače upozoravju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

Ono što je bitno, nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu i vožnja preko dozvoljenog broja sedišta, posebno će se kažnjavati.

- Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da bolje voze kada su pijani nego kada su trezni - to je velika zabluda. Osim velikih novčanih kazni imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo - kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Za vozače savet da ako idu po svoju decu, obavezno isplaniraju putovanje, jer se na naplatnim rampama i graničnm prelazima očekuje gužva. Potrebno je imati dovoljno benzina i da mobilni telefon bude napunjen ukoliko se čekanje oduži.

 

Komentari (1)

Zemun

21.02.2020 19:53

Tako i treba!!!!!! U celoj Europe se postuje zakon u saobracaju..... samo u srbiji je!!!!! Pa da vidis Kako ce sve pistovati kad se udaraju Po djepovima.....