Vladimir Rebić
Printscreen
Vladimir Rebić

Printscreen

Vladimir Rebić, Foto: Printscreen

Rebić je, na stručnom skupu o primeni Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, podsetio da je prošle godine značajno pooštrena kaznena politika stupanjem na snagu novog Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

PROČITAJ JOŠ:

"Da bi se postigla svrha propisivanja prekršajnih sankcija važno je da izrečene sankcije budu srazmerne težini počinjenog prekršaja, jer će se samo tako stvoriti ambijent za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima", poručio je Rebić, a saopštio MUP.

Na skupu u Sokobanji učestvovali su predstavnici saobraćajne policije i prekršajnih sudova.

Saobraćajna policija

Alo!/ Dejan Briza

Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Rebić je kao primer dobre saradnje saobraćajne policije i prekršajnih sudova naveo institut sporazuma o priznanju prekršaja, koji se primenjuje pet godina.

Istakao je da je prošle godine zaključeno 89.000 sporazuma o priznanju prekršaja, a samo 45 njih sudije za prekršaje nisu verifikovale.

Otkrio užasnu tajnu koju kriju skladišta na Kosovu! Svi smo u opasnosti!

AUTOR: Informer/Alo.rs DATUM I VREME: 24.09.2019. 11:11 - 24.09.2019. 11:32 Frapantni podaci * Prema statističkim podacima, u posedu građana na Kosovu ima oko 250.000 komada ilegalnog oružja * Bivši potpukovnik KOS kaže da je teroristička OVK rasformirana, ali nije razoružana * Oružje je opasnost za Srbe na Kosovu Albanci na Kosovu kriju više od 250.000 komada ilegalnog oružja koje potiče od terorističke "Oslobodilačke vojske Kosova".

"To pokazuje da je mogućnost greške kada postoje jasni kriterijumi minimalna", naveo je Rebić.

On je dodao da MUP preduzima i niz preventivnih akcija, među kojima je posebno izdvojio predmet "Osnovi bezbednosti dece", u okviru koga policijski službenici između ostalog decu podučavaju i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

BONUS VIDEO: