MALE TAJNE STRUČNJAKA Evo kako da nikada više ne platite kaznu za prebrzu vožnju

Kako ne biste dobili kaznu za nekoliko kilometara na sat preko ograničenja primenite neki od ovih saveta

Automobil
Automobil, Foto: Youtube/Printscreen

Vozači najčešće plaćaju kazne na avenijama u gradovima koje imaju tri ili četiri trake, a ograničenje brzine je samo 60 km/h. Naviknite se da češće proveravate koliko brzo vozite. Ponekad se vozačima dogodi da “u sekundi” pređu s dozvoljenih 130 na preopasnih 180 km/h.

Planirajte svoje putovanje pa neće biti potrebe za jurnjavom. Ne krećite u zadnji čas zbog mogućih nepredviđenih situacija. Prilagodite muziku u automobilu i manje obraćajte pažnju na reklame na putu koje mogu uticati na emocije, a samim tim i racionalno razmišljanje pa i uzrokovati jače stiskanje papučice gasa.

Zaustavi li vas ipak policija ne budite agresivni i ljuti. Pristojnost i kooperativnost će biti puno korisniji. Ipak, svako priznanje krivice kao i izražavanje žaljenja zbog prekršaja može se na sudu iskoristiti kao argument protiv vas i dokaz da ste priznali da ste prebrzo vozili.

Smatrate li da policajac nije u pravu, izbegnite raspravu na licu mesta i svoja prava potražite na sudu. Pripazite da je uvek sve u redu s vašim automobilom. Kad vam priđe policajac zadnje što vam treba je dodatna kazna zbog razbijenih farova, istekle registracije ili nevezanog sigurnosnog pojasa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi