ČIJI JE NAJBOLJI? Ovo je najveća dilema u auto industriji! ŠTA VI MISLITE? (ANKETA)

Jedna od velikih dilema u automobilskoj industriji je iz koje zemlje dolaze najbolja vozila.

alfa romeo Stelvio Quadrifoglio
alfa romeo Stelvio Quadrifoglio, Foto: Promo

Generalno mišljenje je da najbolja vozila prave Nemci i Japanci, ali su im velika konkurencija Francuzi i Italijani.

KAKVA ISPALA USTAŠA! Išarali mu auto sa "UBI SRBINA", kada se vozač vratio odmah je otišao U AMBASADU! (FOTO)

Tradicionalno, glavni rivali u Evropi su Nemci i Italijani, koji se ne ističu baš uvek po kvalitetu, ali u dizajnu vozila i motorima im je često teško parirati. Rivalitet između Italijana i Nemaca je naravno najveći na Apeninskom poluostrvu, moglo bi se čak reći da su "zakleti neprijatelji" i "večiti rivali".

FOLKSVAGEN OTVARA NOVU FABRIKU U trci bile Srbija, Bugarska i Turska! Nemački mediji prenose da je odluka o lokaciji već donesena

Međutim, nedavno su istraživanje o tome čiji su autmobili bolji sproveli "neutralni" Britanci, dve kompanije specijalizovane u testiranju, popravci, radu na elektronskim kontrolama vozila i marketingu – Ecu Testing LTD i Search Laboratory.

IMATE DVE OPCIJE Nevreme u Grčkoj vam je havarisalo automobil! Birajte - "PUKNITE BRDO PARA" ili sve sredite BESPLATNO!

U ozbir je uzeto održavanje vozila u periodu od šest meseci, od 16. januara do 16. juna 2019. godine, a analizirani su podaci automobila iz Italije, Nemačke, Francuske i Japana. Na osnovu ovih podataka, ispostavilo se da su "najgori" automobili oni od nemačkih proizvođača, jer imaju u proseku 53 kvara na 100 jedinica. Mnoge će iznenaditi podatak da su Italijani bolji za 11%, sa 48 kvarova na 100.000 vozila, dok su znatno ispred njih Francuzi sa 25%.

 

ČIJI AUTOMOBILI SU NAJBOLJI?

Ukupan broj glasova: 207

  • Japanski: 23% (47)
  • Italijanski: 7% (15)
  • Francuski: 13% (26)
  • Nemački: 44% (92)
  • Britanski: 1% (3)
  • Južnokorejski: 7% (14)
  • Ruski: 5% (10)

 

Verovatno za mnogo je očekivano da su najbolji Japanci, sa tek 17 kvarova na 100.000 vozila. Kada su u pitanju elektronske komponente, čak su i tu Nemci gori od Italijana, sa čak 75% zabeleženih kvarova, dok su u tom pogledu daleko najbolji Francuzi sa tek 2%, dok im u leđa gledaju i Japanci sa 8%.

BMW
BMW, Foto: BMW

Što se tiče pojedinačnih brendova, ozloglašeni Alfa Romeo je navodno bolji od velike nemačke petorke koju čine Volkswagen, Opel, Audi, BMW i Mercdedes. FIAT nije zablistao, jer se nalazi pri dnu liste pouzdanosti, ali u poređenju sa velikim Mercedesom ima samo dva kvara više u proseku.

"U INAT SVIMA KOJI RAZBIJAJU KOLA SA SRPSKIM TABLICAMA" Automobil mu se pokvario usred gužve u Splitu, kada je video ko mu je priskočio u pomoć ostao je U ŠOKU! (VIDEO)

Apsolutno najbolji proizvođač je, opet verovatno očekivano – Toyota, sa tek pet kvarova na 100.000 jedinica. Iza nje su francuski Renault sa 16 te zemljaci iz Honde sa 20.

OVAKAV ODGOVOR NIJE NI SANJAO! Svakog dana je prolazio pored istog automobila, a onda je jednog jutra na brisaču ostavio ceduljicu! Sačekao ga je ŠOK! (FOTO)

Navedeno istraživanje razlikuje se od onog koje je ove godine sprovela američka marketinška kuća JD Power po kojoj su vozila iz Nemačke znatno pouzdanija od italijanskih, a najbolji je jedan francuski brend, ali u njihovom istraživanju nije bilo Alfa Romea je zbog slabe prodaje ovog brenda u SAD nisu imali dovoljno pouzdan uzorak.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi