UKIDA SE 7.000 RADNIH MESTA! Ova firma nam znači kao malo koja, sad OBJAVILA UŽASNE VESTI!

Promene moraju biti suštinske.

Folksvagen
Folksvagen, Foto: Profimedia

Malo koji brend je voljen na ovim prostorima kao Folksvagen, a među automobilskim verovatno nijedan. Sada nam iz te firme stižu loše vesti. Grupa Folksvagen objavila je da će ukinuti između 5.000 i 7.000 radnih mesta do 2023. godine u svojoj istoimenoj jedinici Folksvagen (VW).

MORATE ZNATI, KLJUČEVI OD KOLA MOGU VAM SPASITI ŽIVOT Držite ih uvek kraj sebe u ovim situacijama!

Otkazi se deo mera štednje uvedenih radi finansiranja investicija u električna i autonomna vozila.

"Zbog automatizacije i rutinskih zadataka kompanija očekuje da će i zmeđu 5.000 do 7.000 radnih mesta nestati do 2023. godine", navela je grupa u saopštenju i dodala da će smanjenje radne snage biti sprovedeno tako što se neće zamenjivati oni koji odlaze u penziju.

U SVAKOJ NESREĆI IMA SREĆE Novak ispao u singlu, prošao u dublu, ali evo šta su NAJBOLJE VESTI ZA SRBINA

Folksvagen
Folksvagen, Foto: EPA/Filip Singer

Ova smanjenja dodaju se na već tekući program restrukturiranja koji predviđa da se do 2020. ukine 21.000 radnih mesta u svetu i uštedi više od tri milijardi evra. ; Istovremeno grupa Folksvagen namerava da podigne na 19 milijardi evra ulaganje u "stvari budućnosti", kao što je uvođenje električnih modela i autonomnih vozila, u odnosu na 11 milijardi koliko je najavljeno u novembru.

Kompanija namerava da otvori oko 2.000 radnih mesta za razvoj softvera i elektronike, i navodi da je garancija zaposlenosti do 2025. godine postignut u dogovoru sa sindikatima ostaje na snazi.

"Neće biti otpuštanja", rekao je juče predsednik grupe Folksvagen Herbert Dis juče prilikom predstavljanja godišnjih rezultata.

"ŠTO STALNO LJUBIMO ĐOKOVIĆA KAD IZGUBI?" Bestidne reči Kirjosa, ispljuvao Novaka na sva usta! VOLI ŠTO JE PORAŽEN

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi