Granica gužva čekanje
Alo!/D.V.
Granica gužva čekanje

Alo!/D.V.

Granica gužva čekanje, Foto: Alo!/D.V.

Zakon je potpisao predsednik Severne Makedonije, Stevo Pendarovski, a kako se u saopštenju njegovog kabineta navodi zakon je predviđen u skladu sa sporazumom vlada Severne Makedonije i Srbije od 12. jula, potpisanog u Beogradu.

Po najavi Carinske uprave Severne Makedonije, zajednička kontrola na graničnom prelazu Severne Makedonije i Srbije Tabanovce - Preševo počeće krajem avgusta, a datum zavisi od "usaglašavanja obaveza" premijera dve države.

PROČITAJ JOŠ:

Ovo je velika olakšavajuća okolnost za putnike, posebno one koji putuju ka Grčkom primorju tokom sezone, ali i za teretna vozila koji se kreću iz Srbije ka Severnoj Makedoniji.

Sporazumom je predviđeno da će granična služba Srbije sprovesti izlaznu kontrolu na teritoriji Severne Makedonije, dok će za one koji putuju u suprotnom smeru, izlazna kontrola makedonskih graničnih službi biti sprovodena na teritoriji Srbije na graničnom prelazu Preševo.

Lazanski u jutarnjem progovorio o izdaji Krajine! U studiju nastao MUK, a onda pomenuo emotivnu vezu SVIMA ZNANOG SRPSKOG POLITIČARA i Kolinde...

AUTOR: Alo.rs/N.M./D.N. DATUM I VREME: 06.08.2019. 12:01 - 06.08.2019. 14:05 Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski bio je gost emisije Novo jutro na TV Pink kod voditelja Predraga Sarape. Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen Tema emisije bila je zločinačka akcija "Oluja" i besramno slavljenje etničkog čišćenja u Hrvatskoj.

Koncept o zajedničkim graničnim kontrolama sa jednim zaustavljanjem "one stop shop" znači pojednostavljivanje postupaka koji se sprovode na jednom zajedničkom graničnom prelazu, sa jednim zaustavljanjem.

Zajedničko carinjenje će omogućiti viši stepen harmonizacije graničnih kontrola i unapređene primene koncepta integrisanog graničkog upravljanja, što će smanjiti mogućnost carinskih prevara, zbog direktnog uvida u dokumentaciju koja prati robu, a time će se ubrzati i protok putnika i robe.

BONUS VIDEO: