Grčka
EPA
Grčka

EPA

Grčka, Foto: EPA

 

* Dve opcije na stolu: popraviti auto u Grčkoj skoro pa besplatno

* ili platiti šlep automobila evro po kilometru

* Mnogi naši državljani su doživeli peh sa sopstvenim vozilima u severnoj Grčkoj posle snažnog nevremena koje je pogodilo oblast

Naši državljani koji su imali nesreću da im veliko nevreme u Grčkoj ošteti automobil imaju dva izbora: ili da poprave automobil u Grčkoj ili da svoje vozilo došlepaju do svog prebivališta, a najjeftinije košta evro po kilometru, uz plaćanje putarina, mostarina...

Grčka

EPA

Grčka, Foto: EPA

Sve šlep-službe naplaćuju prevoz vozila samo u jednom smeru. To znači da ako je vozilo udaljeno 500 kilometara od mesta prebivališta, plaća se evro po kilometru samo u jednom smeru - pišu Novosti.

Članovi Auto-moto saveza Srbije, a ima ih tačno 97.669, u znatno povoljnije su položaju. Njima će vozilo koje je oštećeno i ne može bezbedno da se vozi biti odšlepovano ili do najbližeg servisa ili do mesta prebivališta potpuno besplatno.

Pročitajte još:

Vlasnici vozila koja imaju kasko osiguranje, u slučaju da im je vozilo oštećeno u elementarnoj nepogodi, moraju da dobiju zapisnik od grčke policije.

auto

Auto put kvar točak

Alo!/Rajko Ristić

Auto put kvar točak, Foto: Alo!/Rajko Ristić

U svakom slučaju, preporuka je da se odmah kontaktira sa osiguravajućom kućom kod koje je vozilo osigurano. I ostali, teoretski, takođe mogu da naplate štetu, ali samo ukoliko lokalna zajednica gde je šteta nastala predviđa isplatu odštete na vozilima u tim slučajevima.