KAKO DO POLOVNJAKA IZ NEMAČKE? Kako vas ne bi prevarili, postoje DVE ključne stavke koje morate da znate pre kupovine automobila

Korisni saveti

auto otpad
Foto: Printskrin

Nemački magazin Auto Bild objavio je tekst sa savetima u vezi sa kupovinom polovnog automobila, a ove dve informacije će vam naročito koristiti ukoliko želite da nabavite polovnjak u Nemačkoj.

Kao i sve države u Evropi, i Nemačka nije imuna na slučajeve štelovanja kilometraže. Kupujete li polovni automobil dobro je znati da je prosečna godišnja kilometraža vozila u toj zemlji oko 12.000 kilometara, prenosi revijahak.hr.

Da li ste imali iskustva sa nabavkom polovnjaka u Nemačkoji ili u nekoj drugoj evoprskoj zemlji?

Ukupan broj glasova: 292

 • Da: 45% (130)
 • Ne: 55% (162)

Naravno, dozvoljena su i odstupanja, ali prevelike razlike su razlog za oprez. Ako kupujete automobil koji je godišnje prelazio samo 3.000 kilometara ili 5.000 kilometara bilo bi dobro da učinite sve što možete da ga dodatno proverite.

Servisna knjižica vozila je jedan od načina na koji to možete da uradite, ali svakako nije jedini ni poslednji.

Jedna od ideja je da se o stanju automobila informišete u najbližoj radionici ADAC-a, Dekre ili TUV-a.

Tamo će vam za 30 evra pregledati ceo automobil – karoseriju, ogibljenje, elektroniku... Mehaničari u tim radionicama već znaju tipične probleme svakog automobila pa će na njih obratiti posebnu pažnju.

Kakvi su vaši saveti potencijalnim kupcima iz Srbije?

Pišite nam u komentarima.

Povezane vesti

 • Korisnik: miki
  05/09/2020 - 13:56
  Da se ne lazemo, automobili iz Nemacke, narocito oni koji se preprodaju nama, imaju 200000 km i to 3-4 godine starosti. Oni koji prelaze godisnje 12000 km su toliko skupi da niko od Srba nece ni da ih pogleda. Kod nas svaki auto koji se prodaje ima famoznih 190000-210000 km, bez obzira koliko je star, 5, 10,15 ili 20 godina
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi