Auto put Miloš Veliki
Tanjug
Auto put Miloš Veliki

Tanjug

Auto put Miloš Veliki, Foto: Tanjug

 

Danas se otvara druga deonica autoputa puta prema Čačku.

Umesto kao do sada - tek kod Ljiga, vozači će moći već od Obrenovca da se uključe na auto-put Miloša Velikog i za manje od jednog sata da budu u Preljini kod Čačka. Nova deonica je duga 62,7 kilometara i projektovana je za brzine od 130 kilometara na čas.

Evo kako je najbolje uključiti se na novi put:

- Ako iz Beograda idete put Čačka, a želte da idete auto-putem morate da prvo stignete u Obrenovac. To možete preko Umke i Bariča, ali i malim mostom koji vodi od Surčina do Zabrežja.

Dobro obratite pažnju kada budete prolazili ovuda, Vesić svima skrenuo pažnju!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 18.08.2019. 14:51 "Ponosan sam na preduzeće 'Zelenilo' koje je pobedilo na tenderu i uradilo ovaj divan grb", rekao je Vesić. Autoput Miloš Veliki, Foto: Alo.rs Na autoputu "Miloš Veliki", odnosno deonici Koridora 11 od Obrenovca do Preljine, koja će zvanično biti otvorena popodne, možete videti i remek-delo jednog beogradskog preduzeća.

 

Na novi auto-put uključujete se iza Bariča kod gradilišta za most preko reke Save u mestu Mislođin. Nekoliko kilometara dalje očekuje vas prva naplatna rampa. Ukupna cena putarine do Čačka je 420 dinara.

"Ovu deonicu čine tri petlje – Ub, Lajkovac, Ljig. Četiri naplatne rampe, tri bočne i čeona Obrenovac. Biće i ima već izgrađenih parkinga i odmarališta za putnike", rekao je Nebojša Pavlović, savetnik ministra saobraćaja. Posle Obrenovca, sledeća rampa i uključenje ocekuju vas u Ubu gde se nalzi velika petlja.

Od Uba put dalje vodi do Lajkovca gde je takođe naplatna rampa i uključenje. Sledeće veliko uključenje je u Ljigu dokle i ide nova deonica koja se završava tunelom "Brančići".

Do Čačka možete još da se isključte u Takovu i na kraju stižete u Preljinu kod Čačka.

"Ta trasa je vrlo udobna i lepa za vožnju. Vrlo je bezbedna. Potrudili su se i projektanti i izvođači i mi kao nadzor da se do kraja sve ispoštuje u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju pre svega", navela je Svetlana Milinski, nadzorni organ na deonici Koridora 11.

Vozači koji imaju uređaj za elektronsku naplatu putarine moći će da ga koriste i na ovom delu auto-puta. Potrebno je jedino da ga na vreme dopune dovoljnom količinom sredstava da bi putovanje bilo bez zastoja, kažu u JP Putevi Srbije.

Pročitajte još:

 Bonus video: Snimak autoputa Miloš Veliki dronom

 

Komentari (1)

Jelka

18.08.2019 17:21

Današnji dan je prekretnica i sam početak za izgradnju još savremenijih i najkvalitetnijih puteva, koji će omogućiti da mesta u Srbiju budu bliža jedni drugima.