Autoput auto-put
Alo!/Rajko Ristić
Autoput auto-put

Alo!/Rajko Ristić

Autoput auto-put, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Četiri dana trajala je velika potraga za crvenim vw polom Zlate Posavec (74) iz Križovljana pored Ludbrega. Njen limeni ljubimac ukraden joj je „ispred nosa“, i to s parkirališta u samom središtu Ludbrega, za vreme kad je s obližnjeg bankomata dizala novac.

Pročitajte još:

STIŽE IZMENA ZAKONA! Vozači, ako imate ovu kategoriju od aprila vas čekaju NOVA RIGOROZNA PRAVILA!

MOĆNO Mercedes-Benc pripremio nova izdanja modela SL i SLC (FOTO)

Novi PEUGEOT 508 u salonima širom zemlje, evo čime ćete biti posebno oduševljeni

– Ostala sam bez novca nakon nabavke namirnica u trgovini i otišla sam u centar kako bih digla još s bankomata. Kad sam se vraćala prema autu, nije ga bilo, a u daljini sam videla kako moj polo odmiče iza krivine – rekla je gospođa Zlata u svom domu u Križovljanu.

Kaže kako je ipak srećna, jer je njen polo sad opet u garaži nakon što je ludbreška policija ipak kasnije ulovila krivca.

U razgovoru s vlasnicom automobila i njenim suprugom Franjom (71) saznaje se kako je crveni polo doživeo pravu malu avanturu. Na parkiralištu pored poslovnice pošte na Trgu svetog trojstva u Ludbregu, ujutro u subotu 9. februara, ostavila ga je s 89.000 pređenih kilometara, a kad su ga pronašli imao je više od 90.000 kilometara.

– Gde je dotični sve bio s našim automobilom zna samo on, prošao je više od hiljadu kilometara, ali u autu sam pronašao potvrdu s auto-puta i naplatnih kućica, i to čak iz Kutine – govori suprug Franjo i dodaje da je i policija uzela neke potvrde koje govore kuda se sve „lopov“ kretao.

U autu je bilo i nešto namirnica i piva, a osoba koja joj ga je ukrala, malo se, priča Zlata, i počastila. U tom čašćenju napravljen je i nered pa su Posavčevi čitavu sredu ujutro proveli u čišćenju automobila.

Volan

Profimedia

Volan, Foto: Profimedia

– Ma ne znam šts da vam kažem. Nikad, ali nikad u životu nisam ostavila tako upaljen auto i negde otišla. Ma, nije prošlo ni par minuta kako me nije bilo – govori Zlata i zahvaljuje policiji što je brzo pronašla kradljivca.

– Srećna sam što je auto opet tu, ali moram reći da nedostaje daljinski za otključavanje, a i bravu ćemo morati da menjamo na kući, jer je nestao i ključ od ulaznih vrata – pojašnjava Zlata koja je spavala kad joj je na vrata doma banula ludbreška policija.

– Bila je noć na sredu, oko 2.30 sati. Na ulazu je bila policija koja nas je obavijestila da su našli auto. Išli smo po njega i vratili se oko 4.30. Ništa nismo spavali – priča Zlata, govoreći kako ne zna kako će više sesti za volan svog pola od šoka koji je doživela.

Dotični, muškarac od 44 godine, inače iz jednog mesta pored Varaždina sasvim slučajno se našao u Ludbregu. Kako se nezvanično saznaje, zakačio se tog dana s ukućanima i krenuo prema Ludbregu iz revolta. Spazio je Zlatu kako odlazi i ostavlja upaljen auto. Kako i zašto se odlučio na ovu avanturu nije poznato.

Preporučujemo još:

– Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 44 godine iz Trnovca. Sumnja se da je 9. februara oko 11 sati na Trgu svetog trojstva u Ludbregu na parkiralištu iskoristio odsutnost 75-godišnjakinje, a koja je vozilo ostavila bez nadzora, upaljen i otključan, te joj otuđio vozilo – navode iz Policijske uprave varaždinske.

Otkrivaju kako su otuđeno vozilo, zajedno s osumnjičenim, pronašli 12. februara na parkiralištu u obližnjem Bartolovcu.

Protiv 44-godišnjaka je već podnesena krivična prijava za krivično delo neovlaćene upotrebe tuđe pokretne stvari. Varaždinska policija takođe apelira na sve građane da vode računa o stvarima i imovini kojom se koriste, te da ne ostavljaju mogućnost počinitelju da počini određenu kažnjivu radnju.