Jadransko more
EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Jadransko more

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

 

* Putarina za prioritetnu deonicu autoputa Bar-Boljare iznosiće naverovatnije od 3 do 3,5 evra

* Ovu informaciju potvrdio je je izvršni direktor Monteputa, Jonuz Mujević

* Prema njegovim rečima, putarinu će najverovatnije naplaćivati Monteput

- Još nije preciziran tačan iznos putarine, a iznosiće od osam do 12 centi po kilometru. Konačnu odluku o iznosu putarine doneće Vlada - rekao je Mujević "Pobjedi".

Ovo je cena koju morate da platite za nov automobil! Mnogima se neće svideti!

AUTOR: Alo/Blic/V.M. DATUM I VREME: 07.11.2019. 09:56 - 07.11.2019. 10:25 Važna informacija. * Srbija će zabraniti uvoz polovnjaka sa Euro 3 motorom * Građani će automobil koji danas košta oko 3.000 evra plaćati najmanje 500 evra više * Najstariji auto koji će biti moguće uvesti u našu zemlju imaće 14 godina Kada je predsednik Aleksandar Vučić najavio mogućnost zabrane uvoza automobila sa Euro 3 standardom, kao jednu od mera za smanjenje zagađenja, bilo je jasno da će građani Srbije ubuduće voziti novija, ali i skuplja vozila.

On je dodao da Vlada ima vremena da u narednih godinu precizira tačan iznos, kao i da smatra da će se najverovatnije ići na nižu tarifu od osam centi po kilometru.

Pročitajte još:

- Po toj tarifi za prolaz prioritene deonice od od Smokovca do Mateševa plaćaće se putarina od tri do 3,5 evra - rekao je Mujević.

- Za sada je opredelenje Vlade da Monteput obavlja naplatu putarine i kompletno održavanje auto-puta, ali čekamo usvajanje Zakona o putevima, nakon čega će to biti precizirano - objasnio je Mujević.

Benzinska pumpa u Dečanskoj ulici naplaćuje gorivo samo 8 dinara! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D. DATUM I VREME: 04.11.2019. 14:41 - 04.11.2019. 14:49 Ovako je to izgledalo nekad! Gorivo, Foto: AP Photo/Dolores Ochoa) Jednu veoma zanimljivu fotografiju podelio je korisnik Reddita na ovom sajtu! Ona datira još iz 1930. godine! On je postavio fotografiju benzinske pumpe iz 1930. godine koja se nalazila u Dečanskoj ulici!

On smatra da Monteput ima potencijal za održavanje auto-puta.

- Imamo potencijala i iskustva za održavanje auto-puta i već pravimo određene pripreme. U narednom periodu ćemo kupiti i opremu neophodnu za održavanje auto-puta - kazao je Mujević i dodao da će sredstva za nabavku opreme izdvojiti iz dobiti kompanije za ovu godinu.

BONUS VIDEO: Požar kod Starog dvora!