Krađa automobila
Printscreen/ Facebook
Krađa automobila

Printscreen/ Facebook

Krađa automobila, Foto: Printscreen/ Facebook

Vlasnici Tesle uz pomoć aplikacije imaju brojne mogućnosti kada su u pitanju različite postavke automobila i kontrolisanje istih.

Jedna vlasnica u Australiji verovatno nikad nije mislila da će upravo pomoću tih stavki, koje može kontrolisati i online izluditi lopove koji su odlučili da joj ukradu automobil, te na taj način spasila svoj Model 3 i vratila ga u sigurne ruke. Kako prenosi Current Affair, Anabel Bret spremala se za posao kada joj je aplikacija javila da je alarm automobila uključen.

Pogled na parkiralište otkrio joj je da njene Tesle više nema, te je u tom trenutku znala da ja automobil ukraden. Budući da joj je gps lokator otkrio da je automobil bio "iza ugla", odlučila je kontroliše određene funkcije.

Tako je spustila prozore, uključila trubu i na taj način lopovima učinila vožnju nepodnošljivom (ukradeni automobil koji trubi nasred ulice definitivno nije mesto u kojem bi se lopovi hteli naći). Upravo su zbog toga ekspresno izašli iz automobila i krenuli u beg.

Nisu daleko došli, budući da su policiju odmah bila informisali o svemu, a uz to je jedan od lopova svoju vozačku zaboravio u toj ukradenoj Tesli! Uz to, kamera, koja se nalazila u automobilu ih je takođe snimila prilikom provale, pa je policiji sve to dodatno olakšalo potragu. 

Pročitajte još: