Auto-put
EPA/Lukas Batrhtutas
Auto-put

EPA/Lukas Batrhtutas

Foto: EPA/Lukas Batrhtutas

Da su novi automobili sve skuplji i skuplji nije nikakva vest, ali jeste da je neki model, sa istim, ili čak boljim paketom opreme, istim motorom, pojeftinio!

Upravo to je slučaj, piše "Motor autoriti" sa "Audijevim" električnim automobilom "audi e-tron". Nemačka kompanija je model za 2019. godinu usavršila ("preskočili" su modelsku 2020.) i spremila model za 2021.

Povećan je domet sa jednim punjenjem baterije za oko 20 kilometara, beterija ima veći kapacitet za tri kilovat-časa i poboljšana je trakcija. Naravno, nije se štedelo ni na čemu, pa je obilje luksuza i dalje jedno od glavnih aduta ovog automobila.

Pa ipak, piše "Motor autoriti", cena je sa 75.995 dolara "skliznula" na 66.995 dolara što je "ušteda" od 9.000 dolara! Pojeftinila je i verzija "audi e-tron sportbek" koja će sledeće godine koštati 70.195 evra što je za više od osam hiljada dolara manje.

I dalje će motori imati 496 "konjskih snaga". Čak su poboljšane neke karakteristike. Usavršena su i LED svetla, ali ni to nije uticalo na povećanje cena, na šta smo inače naviknuti kada je auto-industrija u pitanju.

Nadamo se da će i ostali proizvođači slediti put nemačkog automobilskog giganta.

Pročitajte još: