Grčka
screenshoot/Google Maps
Grčka

screenshoot/Google Maps

Grčka, Foto: screenshoot/Google Maps

Praktično, za razliku od prošle godine, kada su deonicu kroz Grdeličku klisuru prelazili starim putem, na putu ka moru sada će se i ovde voziti najsavremenijom saobraćajnicom, jer bi već do kraja aprila trebalo da budu završeni radovi na novih 26,3 km autoputa. Time će biti kompletiran Južni krak Koridora 10. To će biti i jedini novi kilometri autoputa za ovu sezonu.

PROČITAJ JOŠ:

Turisti koji se ove godine upute na letovanje u Grčku mogu da očekuju udobnu vožnju novim, savremenim autoputem, sa fizički razdvojenim kolovozima, što će, prema najavama iz Koridora Srbije, doprineti bezbednijem odvijanju saobraćaja, a takođe će i skratiti vreme vožnje u odnosu na putovanje starim dvotračnim putem.

PREPORUČUJEMO:

"Svi asfalterski radovi u Grdeličkoj klisuri su završeni. Preostalo je još da se završe radovi na Galeriji na Kosini 2, kao i elektromašinsko opremanje tunela Predejane i Manajle, nakon čega će ova trasa novog autoputa biti spremna za puštanje u saobraćaj", najavljuju iz Koridora Srbije.

Autoput, saobraćaj

Tanjug/Rade Prelić

Autoput, saobraćaj, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kako su nam rekli obećanje izvođača radova je da će do 20. aprila biti završeni svi radovi na Galeriji na Kosini 2, koja će samim tim biti spremna za puštanje u saobraćaj. Očekivani rok za završetak radova na elektomašinskom opremanju tunela je kraj aprila, iako je ugovoreni rok 17. maj.