FK Crvena zvezda
A. Dimitrijević
Dušan Anđelković

A. Dimitrijević

Dušan Anđelković, Foto: A. Dimitrijević

Crvena zvezda se otisnula na svojevrsnu avanturu i uz puno poteškoća nekako je stigla u Pavlodar.

Srpski predstavnik u Kazahstanu (16 sati, RTS1 i TV „Arena1”) nastavlja proboj ka grupnoj fazi Lige Evrope, a rival u 2. kolu kvalifikacija biće mu Irtiš. Za sve maltretiranje kroz koje su prošli crveno-beli bi morali dobro da naplate domaćinu i da mirnije glave dočekaju revanš na „Marakani” 20. jula.

Počelo je prljavim igrama u vezi sa izdavanjem viza četvorici Zvezdinih legionara (Boaći, Kanga, Frimpong, Ruiz), a onda se i putešestvije od 4.131 kilometra u startu pretvorilo u noćnu moru. Avion sa ekspedicijom crveno-belih poleteo je sa beogradskog aerodroma sa dva sata zakašnjenja. Usput je trebalo sleteti u rusku Samaru i natočiti gorivo... Sleteli su tek iza ponoći, a onda su bez odrađenog treninga, jurili na meč koji počinje rano, u 16 sati po našem vremenu.

IRTIŠ - C. ZVEZDA

Stadion: Centralni u Pavlodaru.

Kapacitet: 11.828 gledalaca.

Sudija: Marijus Avram (Rumunija).

IRTIŠ: Lorija, Kislitsin, Maslać, Dautov, Živković, Rodrigo, Geterijev, Darabajev, Fonseka, Fofana, Bugajev.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Stojković, Le Talek, Savić, Anđelković, Jovičić, Donald, Kanga, Srnić (Ruiz), Rikardinjo (Milić), Boaći.

- Pokušavali smo da o svim ovim problemima razmišljamo što manje. Put, teren i temperatura su nešto što ne možemo da promenimo i na šta ne možemo da utičemo - rekao je fudbaler Zvezde Dušan Anđelković.

Trener Vladan Milojević poveo je 18 igrača, među kojima nema pojačanja Aleksandra Pešića i Srđana Babića, koji fizički nisu dovoljno spremni.

Otputovali su još Filip Manojlović, Damir Kahriman, Dušan Anđelković, Filip Stojković, Vujadin Savić, Damjan le Talek, Mičel Donald, Uroš Račić, Nenad Milijaš, Branko Jovičić, Slavoljub Srnić, Nemanja Milić, Rikardinjo, Luka Adžić i Vanja Vučićević.

Anđelković se osvrnuo i na fudbalske kvalitete Irtiša.

- Ne mogu da kažem da imaju zvezdu u timu i ekstrakvalitetnog igrača, pogotovo napred, ali je to ekipa koja igra veoma kompaktno i koja je disciplinovana, sa mnogo trčanja. Nije lako dati takvoj ekipi gol, ali videćemo - ne zaleće se previše levi bek Crvene zvezde.

Zajedno sa ekipom u Kazahstan su otišli predsednik kluba Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Mitar Mrkela.

Kazahstanci bez najboljeg

Zvezdi na megdan neće izaći jedan od najboljih fudbalera Irtiša. Samo dan pred meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope kazahstanski tim je ostao bez važnog igrača pošto je tim napustio Frank Đa Đeđe. Tamnoputi krilni fudbaler ozvaničio je saradnju sa Kaisarom i narednih šest meseci nosiće dres „vukova“. Đa Đeđe je igrao za PSŽ, Grenobl, Strazbur, Sarpsborg, Nicu, Arles, Dinamo Minsk, Hibernian...

Navijači Crvene zvezde ga se dobro sećaju iz vremena kada je nastupao za Černomorec, kada je ukrajinski tim bio koban po crveno-bele!

Ovaj 31-godišnji fudbaler je u prošloj sezoni za Irtiš odigrao 15 mečeva i postigao dva gola.

 

Komentari (1)

jug

13.07.2017 06:50

A sta oni ce da dodju raketom do Beograda ?A ni za vize Zvezda nije imali frke.