Matijas Lesor
Alo!
Matijas Lesor

Alo!

Matijas Lesor, Foto: Alo!

Francuski košarkaš Matijas Lesor potpisao je prošle godine u avgustu ugovor sa Crvenom zvezdom i od tada je centar crveno-belih. Lesor skoro osam meseci živi u Beogradu, ali se čini da ništa od francuske kulture, po kojoj su njegovi sunarodnici poznati, nije sa sobom doneo u srpsku prestonicu. 

Ekipa "Alo!" uslikala je košarkaša u poznatom prestoničkom restoranu u Beton hali kako zajedno sa roditeljima i sestrom uživa u raznovrsnoj hrani. Dok su članovi njegove porodice ispijali vino, Matijas je konzumirao inostrano pivo, doduše, samo jednu flašicu.

Matijas Lesor

Alo!

Matijas Lesor, Foto: Alo!

Na meniju su se našla meso, suši i salate, a sudeći po tome koliko puta su članovi porodice Lesor poručivali, očigledno je da su bili i te kako gladni. Matijas je izazvao oduševljenje svih prisutnih u restoranu jer je preko bele majice u jednom trenutku nosio i duks na kojem je pisalo "Crvena zvezda", dok je i njegov otac ispratio taj trend, pa je na sebi imao duksericu crveno-belih. Njegovi roditelji i sestra oduševljeno su komentarisali hranu, dok je Matijas sve vreme bio na telefonu listajući fotografije na društvenoj mreži Instagram.

Negde oko 22.30, košarkaš Crvene zvezde tražio je račun, a ljubazna konobarica je pitala da li plaća kešom ili karticom. Kada je odgovorio da će ipak iskoristiti opciju broj dva, stigao je i račun.

Kako tvrdi naš izvor koji se zatekao na licu mesta, Lesor je platio 12.000 dinara, a kada je došao momenat da nagradi konobaricu za trud, nije se proslavio. Naime, košarkaš je izvadio 200 dinara i uz osmeh objasnio da je to bakšiš. Ovakav njegov gest, kako tvrdi naš izvor, iznenadio je one koji su sedeli za stolovima u neposrednoj blizini, jer je delovao kao da svi čekaju momenat kada će Lesor nagraditi ljubaznu konobaricu.

Matijas Lesor

Alo!

Matijas Lesor, Foto: Alo!

Očigledno je da košarkaš nije preterano darežljiv, bar ne kada se hrani po beogradskim restoranima, jer ovakva situacija ne bi mogla da se dogodi da je večerao u Francuskoj, gde uz račun ide i obavezna napojnica za konobara. 

Kako tvrdi naš izvor, koji je čest gost prestoničkog restorana u koje je košarkaš bio sa porodicom, Lesor je poznat kao neko ko ne ostavlja bakšiš.

- On je stipsa u pravom smislu te reči. Često se zadesim u tom restoranu. Bio mi je simpatičan sve do kada u nekoliko navrata nisam primetio da ne ostavlja bakšiš konobarima koji ga služe, a oni su uvek ljubazni prema njemu - kaže izvor za "Alo!".

 

Komentari (4)

v

14.03.2018 15:46

Pa malo li je. Ljudi ceo dan kod privatnika rade za 1000 din ona dobila 200 za 10 min posla oko njega. Pa jel trebalo i njoj da plati 12000. Ovakva nezahvalnost nemam reci

srecko

14.03.2018 16:35

@v - PA sta je trebao da plati pice za ceo lokal?

Ziko

14.03.2018 16:32

Колики су попуст дали ти угоститељи таквој звезди,када се он поставио као стипса, они су вроватно урадили контра?.Верујем да нису ништа зарадили на њему.

Vladimir

14.03.2018 16:38

Da ovaj sto napisa tekst poznaje imalo Francusku kulturu na koju se poziva(iako se pod kulturom podrazumevaju druge stvari),znao bi da Francuzi,Italijani,Grci nikada skoro ne ostavljaju baksis ili ti napojnicu.