Liga Evrope
Profimedia
Liga Evrope

Profimedia

Liga Evrope, Foto: Profimedia

Srbija nažalost, posle ispadanja Crvene zvezde, pa Partizana, neće imati predstavnika u osmini finala Lige Evrope, ali ćemo uprkos tome gledati zanimljive mečeve.

Zvezdin "dželat" CSKA ne može baš da bude zadovoljan jer ga je žreb spojio sa Lionom koji sanja o finalu na svom stadionu i igra odlično. Ni Viktorija Plzenj koja je eliminisala Partizan neće biti favorit protiv lisabonskog Sportinga. Najbolje je prošla Borusija Dortmund koja je izvukla Red Bul Salcurga. Lajpcig posle Napolija ide na Zenit. Prvi favorit Atletiko ne bi trebalo da ima probleme sa moskovskom Lokomotivom, dok će Lacio odmeriti snage sa kijevskim Dinamom.

Među najinteresantnijim duelima biće okršaj između Milana i Arsenala, klubova koji su nekada vojevali bitke u Ligi šampiona, dok u poslednje vreme ne mogu čak ni da se domognu tog takmičenja.

Zanimljivo, obe ekipe koje su bile u grupi sa Zvezdom i Partizanom - Arsenal i Dinamo Kijev, prošle su među 16 najboljih u ovom takmičenju.

Prvi mečevi se igraju 8. marta, a revanši su na programu sedam dana kasnije. Domaćini u prvom meču su timovi koji su prvi napisani.

Parovi osmine finala:

Lacio - Dinamo Kijev
Lajpcig - Zenit
Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva
CSKA Moskva - Lion
Olimpik Marselj - Atletik Bilbao
Sporting Lisabon - Viktorija Plzenj
Borusija Dortmund - Red Bul Salcburg
Milan - Arsenal