Toma Fila
Alo!/Marko Đoković
Toma Fila

Alo!/Marko Đoković

Toma Fila , Foto: Alo!/Marko Đoković

Paljbu po Fili osuli su kako njegovi drugovi iz SPS-a, tako i brojni pojedinci i partije.

- Da sam ja branio Zvezdana Jovanovića, on bi postao rodoljub kao Gavrilo Princip. Ubedio bih ga da prizna da je Đinđića ubio iz patriotskih razloga - rekao je Toma Fila.

Potpredsednik SPS-a Novica Tončev za „Alo!“ ističe da takva izjava može naneti veliku štetu partiji, naročito usred predizborne kampanje.

Novica Tončev

Arhiva Alo!

Novica Tončev, Foto: Arhiva Alo!

- Volim često da se šalim, ali uvek gledam da ne pređem granicu ukusa. Takva izjava samo može da nanese štetu SPS-u na predstojećim beogradskim izborima. Drug Fila je vrhunski advokat, ali je ujedno i naš kandidat za odbornika i zato njegove reči imaju određenu političku težinu. Očekujem da će neko iz Predsedništva SPS-a reagovati, jer to sigurno nije stav naše stranke. Mi smo neke lekcije iz prošlosti naučili i treba sada da se okrenemo budućnosti i da vodimo pozitivnu kampanju - kaže Tončev.

Oštra reakcija stigla je i iz Demokrаtske strаnke, koja je izjavu аdvokаtа okarakterisala kao ponovno ubijanje prvog demokratski izabranog predsednika Vlade Srbije.

- Zvezdаn Jovаnović je ubicа koji je pucnjem zаustаvio ideju moderne i prosperitetne Srbije. Svаki pokušаj dа se ubicа аmnestirа predstаvljа ponovno ubijаnje Zorаnа Đinđićа i neoboriv dokаz dа je postojаlа političkа pozаdinа tog bezumnog činа - kažu iz DS-a.

Dragan Šutanovac

Alo/ Masanori Jošida

Dragan Šutanovac, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 Iz te stranke su poručili da Srbijа zna ko je slаvio ubistvo Zorаnа Đinđićа i ko je činio crno-crvenu koаliciju i „nаšu zemlju bаcio u blаto i glib“.

- Poručujemo crno-crvenoj koаliciji dа će Zorаn Đinđić uvek biti heroj demokrаtske, evropske Srbije, а Zvezdаn Jovаnović, Legijа, zemunski klаn, svi sаrаdnici i inspirаtori ubistvа ostаti zločinci - tаlog koji je nаšu zemlju upropаstio - naveo je DS.

Liberalno-demokratska partija je pozvala nadležne organe i Advokatsku komoru Beograda da po najhitnijem postupku utvrde odgovornost Tome File „za kršenje etičkih i zakonskih normi poslednjim izjavama o ubici Zorana Đinđića, kojom Zvezdana Jovanovića, pravosnažno osuđenog za ubistvo premijera, naziva herojem i javno mu nudi strategije za upisivanje u patriotski blok“.

Čedomir Jovanović

Alo!

Čedomir Jovanović, Foto: Slo!

Kako kažu u LDP-u, „izjava haškog advokata“ Tome File je skandalozno relativizovanje ubistva premijera Đinđića „i služi da prikrije krvave tragove Filinih klijenata koji su unakazali Srbiju svojom zločinačkom politikom“.

Komentari (8)

Poštar

12.02.2018 01:03

Pa i nije Princip, Princip je marioneta masonerije bio (čak ga i osudili na smrt, Gavrilo za njih realizovao), a Zvezdan je radio za nekog drugog (nema tu ideala, jedan Đinđić ako ne radi šta je zapadu obećao - sklonjen bude).

danilo adzovic

12.02.2018 01:37

zagrebimo dublje duboko!neko dresiran u americi neko u nemackoj zar ne?nije advokat drug fila daleko od istine.srpski ferdinand je skolovan u nemackoj spreman ubacen vratio se u srbiju i poznati su njegovi radovi.prizvao bombardovanje i sakrio se u crnoj gori da ne duljim dalje.

Prometej

12.02.2018 02:32

Toma Fila je u pravu, sa advokatskog stanovišta. Od 2000.-2003. godine političko vodjstvo je ogrezlo u kriminal. Državni vrh na čelu sa Djindjićem i političari su saradjivali sa tajkunima i srpskim kriminalcima, uključujući i zemunski klan. Moguće je da je Djindjić u jednom trenutku rešio da se povuče, ali ... "dala baba dinar da udje u kolo, ...". Sve što se desilo je obračun medju kriminalcima u kome niko nije bio čist. Šteta što su isti vodili i operaciju "Sablja", zamaskirali su sve.

aca021

12.02.2018 06:49

DB advokat se malo zaigro!

Marko

12.02.2018 07:04

ako tako kaze Toma Fila .čovek koji ima iza sebe karijeru i ugled i upoznat je sa suštinom .onda je to istina...činjenica je da otkad je pokojnik došao na vlast crni oblaci su se nad Srbijom nadvili kriminal i pljačka..nadam se da ce sadašnja vlast tome stati na kraj...

Žeki

12.02.2018 07:38

Ma čovek je sve u pravu. Ko se mača lati od mača će i poginuti. Njegovi ga doveli, on hteo da ih proda pa ga se rešili. Bolje da robijaju u Bg nego u Hagu. Veliki je trgovac bio Đinđić, prodao Slobu, upropastio zemlju pa kad je nestalo para hteo i HEROJE ratova da proda pa dobio šta treba.

Сараџогла

12.02.2018 08:11

гаврило чеко са надимком принцип ће за навек остати као највећи српски злочинац који је осрамотио српски род.Потпуно непотребно је прво кукавички убио Софију па Фердинанда и тиме три њихова детета учинио сирочићима!У следећим годинама Првог светског рата Србији је смртно страдало МИЛИОН и 100 хиљада становника а осакаћено је МИЛИОН и 250 хиљада.Веома успешна трговина са ондашњом Аустроугарском Србија се опорављала после турскога ропства.Куповали смо хидроцентрале,возове,трамваје ...

LJUBICA

12.02.2018 11:37

O liku i delu Zorana Djindjca znacemo tacno kada se otvore nase , a i strane arhive. Bice jos jedan kvisling.