Ponovo borba sa „armijom“:  Maik Cirbes
profimedia
Ponovo borba sa „armijom“:  Maik Cirbes

profimedia

Ponovo borba sa „armijom“: Maik Cirbes, Foto: profimedia

Legenda crveno-belih za ovakvu tvrdnju ima nekoliko argumenata. Najveći razlog za optimizam pred današnji, drugi meč četvrtfinalne serije (19 Sport klub 1) Kapičić crpi iz svega viđenog tokom prvog okršaja.

- Evidentna je fizička snaga CSKA, kojom bukvalno melju protivnika. Zvezda se dugo držala na pet razlike, što me izuzetno raduje, jer sam video šansu za pobedu! Ukoliko se poklope sve kockice, očekujem da se sa brejkom u džepu vrate pred beogradsku publiku. Ključ uspeha leži u tome da Radonjić i ekipa smisle način kako da zaustave Miloša Teodosića. Da CSKA nema genijalca kao što je Teo, crveno-beli bi sigurno igrali na fajnal foru Evrolige - rekao je Kapičić za „Alo!“.

Bivši košarkaš Crvene zvezde ukazao je na prednosti tima sa Malog Kalemegdana kada se serija preselila u Beograd.
- Na svetu nema podrške kakvu pružaju „delije“. Pred njima su padali i Real i Panatinaikos i Himki, kao i drugi klubovi sa mnogo većim budžetima od Zvezde. Zato smatram da crveno-beli mogu da eliminišu CSKA i pored poraza u prvoj utakmici. Marko Gudurić neće igrati protiv Moskovljana ni u drugom meču, ali on će biti Radonjićevo tajno oružje u Beogradu! Gudurić je veoma borben igrač, koji ima izvanredan šut i ume da prelomi meč. Iako je mlad, Marko je neophodan Zvezdi za pobedu u ovoj seriji. Uz Stefana Jovića, koji igra bez strah protiv velikana, i Kvinsija Milera, koji je glavni adut Zvezde, Gudurić je preko potreban faktor iznenađenja - pohvalio je mladog reprezentativca Kapičić.

Problem treneru Dejanu Radonjiću pravi povreda Terensa Kinsija. Amerikanac je dobio udarac i juče je bio na pregledima, ali će biti u sastavu.

Raspored četvrtfinala

12. april CSKA - Crvena zvezda 84:74
14. april CSKA - Crvena zvezda 19.00
18. april Crvena zvezda - CSKA 20.45
*20. april Crvena zvezda - CSKA 20.00
*26. april CSKA - Crvena zvezda 19.00
* ukoliko bude potrebno, serija se igra na tri pobede

Iz ABA u Evroligu do 2020.

Čelnici ABA lige juče su potpisali sporazume sa kompanijom EKA, koja rukovodi Evroligom, čime je potvrđeno da će šampion regionalnog takmičenja sledeće četiri godine biti učesnik elitnog ranga. Takođe, potvrđeno je da će klubovi iz ABA lige imati najmanje tri mesta tokom ovog perioda u Evrokupu. Tako će sledeće sezone u Evroligu Zvezda, a Evrokup će igrati Budućnost, Cedevita i Partizan.

Komentari (1)

Дане С.

14.04.2016 10:12

"БРЕЈК"? Баш ме занима шта ће рећи један сељак из околине Бруса, иначе љубитељ фудбала, кошарке, а и ЗВЕЗДАШ од главе до пете, купује АЛО сваког дана, не зна енглески, нема компјутер, а прочитаће "БРЕЈК". Пишите у СРБИЈИ СРПСКИ и ЋИРИЛИЦОМ.