Crvena zvezda - Baskonija
M. Metlaš
Crvena zvezda - Baskonija

M. Metlaš

Crvena zvezda - Baskonija, Foto: M. Metlaš

Crveno-beli košarkaši večeras će (21.30) u 19. kolu Evrolige odmeriti snage sa timom koji važi za jednog od najnegostoljubivijih domaćina u Evoligi - Baskonijom iz Vitorije. Baskijski klub u svojoj dvorani „Fernando Buesa“ ima skor od osam pobeda u elitnom evropskom klupskom takmičenju, a jedino je Olimpijakos uspeo da ih savlada na domaćem parketu.

Alonso: Zvezda najbolja u Evropi

Trener Baskonije Sito Alonso ima samo reči hvale za srpskog i regionalnog šampiona. - Crvena zvezda trenutno igra najbolje u Evroligi, pobedila je velike timove kao što su Makabi, Žalgiris, Real i CSKA. To nije tim koji se samo takmiči, već bez dileme jedan od najboljih u Evroligi, posebno u aspektu dinamike i agresivnosti. Zvezda igra veoma jaku odbranu, jednu od najboljih koju sam ikada video. Savršeno znaju gde stoje, lopta ide brzo i prave odlične rezultate ove sezone. Ipak, svesni smo da možemo da pobedimo bilo koga i moramo da pružimo veliki napor da bismo slavili.

Crveno-beli su u sjajnoj formi i na poslednjih deset utakmica u ABA ligi i Evroligi imaju isto toliko pobeda.

- Pobede protiv rivala u prethodnim kolima nam daju samopouzdanje da nastavimo da radimo i igramo kao i do sada. Baskonija već drugu sezonu igra izvanredno, igrali su fajnal for prošle godine, a i ove su zabeležili mnogo pobeda. Plasman na tabeli pokazuje o kakvoj ekipi se radi. Nadigrali su nas u Beogradu, ali to je davna prošlost. Večeras je nova utakmica - rekao je Zvezdin centar Milko Bjelica, koji je igrao u španskom klubu u periodu od 2011. do 2013.

Sa druge strane, Jaka Blažić, nekadašnji miljenik „delija“, sada je uzdanica kluba iz Vitorije. Slovenac je nosio Zvezdin dres dve godine, ali, kako kaže, sada će svakoga od bivših saigrača na terenu gledati kao neprijatelja.

Problemi sa letom

Crveno-beli nisu juče krenuli ka Vitoriji prema planu. Let kojim je trebalo da otputuju do Mihena je otkazan, pa su morali do Vitiorije da se prebace aleternativnim putem preko Frankfurta.

- Imao sam dve lepe godine u Beogradu, čujem se sa prijateljima, ali na terenu smo neprijatelji. Bilo je lepo u Beogradu, drago mi je da me se i dalje sećaju, da cene ono što sam radio. Očekujemo težak meč, pošto su igrači Zvezde došli sa namerom da pobede. Ova ekipa Zvezde je na okupu tri ili četiri godine sa istim trenerom, sistem je isti. Baza im je odbrana. U napadu su tehnički veoma dobri i imaju odličnu realizaciju, snađu se i u poslednjoj sekundi napada. Dobili su teške utakmice na strani - rekao je Blažič.

Crveno-bela ekspedicija će se u Beograd vratiti odmah posle meča u Vitoriji, a sledeći izazov za Zvezdu biće Panatinaikos, i to već u četvrtak.

Komentari (1)

savski venac

24.01.2017 09:58

Što se tiče negostoljubivosti kako je ovde u tekstu rečeno to je ziva istina: Španija je jedna od najnegostoljubivijih drzava Evrope i sami sebi su dovoljni, a zelim MOJOJ ZVEZDI sve najbolje i novu pobedu.