Džejms Feldin
M. Metlaš
Džejms Feldin

M. Metlaš

Džejms Feldin, Foto: M. Metlaš

Košarkaši Crvene zvezde večeras u Moskvi u 19 sati po našem vremenu, uz TV prenos na „Sportklubu“, igraju sa ekipom ruskog Himkija meč trećeg kola Evrolige.

Crveno-beli će se domaćinu suprotstaviti sa istim timom koji je u nedelju poražen od Cedevite u derbiju ABA lige, što znači da trener Dušan Alimpijević ponovo neće moći da računa na Dangubića.

Mladi stručnjak ističe da njegov tim posle loše partije u Zagrebu nema previše vremena za pripremu za duel sa kvalitetnim sastavom Himkija, koji predvodi Aleks Šved, prva zvezda reprezentacije Rusije.

Mozzart kvote

pobeda HIMKIJA - 1,17

NEREŠN ISHOD - 20,00

pobeda ZVEZDE - 5,50

*Ako igrate hendikep na Himki, granica je 10,5 (kvota 1,85)

- Himki je izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka pokazao da ne želi da bude tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Mi nemamo previše prostora za pripremu, imamo jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana - naglašava Alimpijević i poručuje da Šved nije jedini adut ruskog kluba u predstojećem susretu.

- Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba smera podjednako dobro. U ekipi Himkija je i Čarls Dženkins, bivši košarkaš Zvezde, koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se u potpunosti podrede timu - zaključio je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić najavljuje da će Zvezda pokušati da odigra dobar meč sa jakim rivalom.

- Tu su Stefan Marković, moj nekadašnji saigrač Čarls Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca i, naravno, lider ekipe, ruski reprezentativac Aleksej Šved. Atletski su izuzetan tim, ali idemo u Moskvu da odigramo dobru utakmicu - tvrdi Lazić.

Košarkaši Zvezde se sutra vraćaju u Beograd, a već u četvrtak ih u „Areni” očekuje duel s Makabijem.