Nismo bez šansi: Mičel Donald
Aleksandar Dimitrijević
Nismo bez šansi: Mičel Donald

Aleksandar Dimitrijević

Nismo bez šansi: Mičel Donald, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crveno-beli maštaju da na stadionu „Rajko Mitić” (20.30, Arena 1) nadoknade tri gola minusa iz prvog meča protiv italijanskog Sasuola. I pored optimističnih najava, svi igrači šampiona Srbije svesni su da će to najverovatnije biti nemoguća misija.

- Ako je nama Sasuolo dao tri gola u prvom meču, ne vidim zašto ne bismo mogli da im uzvratimo? Čuda se događaju i nećemo se predati sve dok postoji nada. Da bi do toga i došlo, moramo da budemo mnogo bolji nego u prvom meču. Možemo da pobedimo, mi smo Zvezda i fokusirani smo samo na našu igru - počeo je priču vezista crveno-belih Mičel Donald.

Zvezdu je najlošija utakmica ove sezone gotovo ostavila bez šansi za nastavak evropskog puta. Šampion Srbije će i večeras igrati bez suspendovanog Gelora Kange, koji je pocrveneo protiv Ludogoreca.

- Daleko smo stajali od protivničkih igrača u prvom meču i to smo nadoknađivali stalnim trčanjem za loptom. Tako smo se bezrazložno umarali. Da, imali smo taktiku pre meča, ali džaba kad je nismo ispoštovali na terenu. Neću da govorim o pojedincima! - dodao je Holanđanin.

Da bi se Zvezdin evropski put ipak nastavio, potrebno je da se desi prava senzacija.
- Odigrali smo najlošiji meč u najgorem trenutku i svi se osećamo užasno. Večeras moramo da budemo pametniji, pošto to nismo bili u prvom meču. Ne smemo da izađemo na teren kao da nas je briga za konačan rezultat, već moramo da se borimo.
Donald je pokušao da objasni kako to da crveno-beli igraju odlično u domaćem prvenstvu, a ne blistaju u Evropi.

- Uz sve poštovanje domaćem prvenstvu, ali ipak su Superliga i evropsko takmičenje dva različita nivoa. U ligi možemo da odigramo loše, da ne stojimo na terenu kako treba, ali ipak dobijamo. U Evropi se to ne događa, protivnik kažnjava sve greške.

Košarkaši će pružiti  podršku fudbalerima

Marko Metlaš

Košarkaši će pružiti podršku fudbalerima, Foto: Marko Metlaš

 

Košarkaši stižu na tribine

Košarkaši Crvene zvezde večeres će pokušati da budu amajlija kolegama iz fudbalskog kluba. Kompletan basketaški pogon predvođen trenerom Dejanom Radonjićem i kapitenom i zanenikom kapitena Lukom Mitrovićem i Brankom Lazićem grlom i dlanovima pokušaće da pogura fudbalere u utakmici u kojoj ih mnogi smatraju otpisanima.

 

Italijani su pametni

Fudbaleri Sasuola su u prvom meču ostvarili odličan rezultat, pa se ne očekuje da će srljati u revanšu. - Sasuolo je pametna ekipa, sigurno će igrati oprezno, s obzirom na dobar rezultat iz prvog duela. Ne verujem da će od prvog minuta igrati napadački - rekao je Donald.