Crvena zvezda - Partizan, finale Kupa
Tanjug/Dimitrije Nikolić 19.02.2
Crvena zvezda - Partizan, finale Kupa

Tanjug/Dimitrije Nikolić 19.02.2

Crvena zvezda - Partizan, finale Kupa, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Obe ekipe bile su desetkovane neigranjem nekolicine igrača. Zvezda je igrala bez duže povređenog Dangubića, Nejt Volters takođe nije bio u tim u, dok je Jović skupio snagu i odigrao nekoliko minuta.

Partizanu zbog virusa nisu pomogli Vil Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica, koji su još pre finalnog meča prebačeni na Infektivnu kliniku u Beograd, a ni trener Aleksandar Džikić zbog visoke temperature nije bio u stanju da vodi ekipu.

Utakmica je bila ravnopravna do početka četvrte deonice, a onda je Crvena zvezda napravila najveću razliku od 10 poena prednosti, što je Partizan kasnije konstantno pokušavao da sustigne.

Crno-beli su svim silama atakovali i pokušavali da vrate meč u egal, ali iskustvo crveno-belih presudilo je u očuvanju zalihe koju su stekli, da bi na kraju trijumfovali sa 10 poena prednosti.

Imenjaci Marko Gudurić i Simonović postigli su po 18 poena za Zvezdu. Gudurić je i pokrenuo seriju crveno-belih na početku poslednje deonice i on je bio najzaslužniji za trijumf. Dion Tompson je dodao 15, a Luka Mitrović 12 poena.

Najefikasniji u Partizanu bili su Adin Vrabac sa 12 i Stefan Birčević sa 11 poena.