Čarls Dženkins u duelu sa igračima Cedevite
M. Metlaš
Čarls Dženkins u duelu sa igračima Cedevite

M. Metlaš

Čarls Dženkins u duelu sa igračima Cedevite, Foto: M. Metlaš

Baš to će biti potrebno da bi na dan kada katolici slave veliki praznik tim iz Zagreba naneo prvi poraz košarkašima Crvenoj zvezde u regionalnom takmičenju.

Veljko Mršić, šef struke Cedevite, otkrio je da je sinoć bio na misi, pa je verovatno i zatražio božju pomoć kako bi stao na put zahuktalim crveno-belima.

- Bilo bi lepše da moji igrači Božić provedu u krugu porodice, odnosno da su na Božić slobodni, ali raspored je takav i na to nismo mogli da utičemo. Ja sam kao igrač na Božić igrao jedino u Madridu, na božićnom turniru, čak se sećam da smo tamo otišli na ponoćnu misu. Igračima neću braniti, ali preporučio bih im da na spavanje odu ranije, a ako neko ima želju da ode, može na dečju - “kukao” je trener Cedevite uoči današnjeg meča.

Šta na sve to kažu u taboru beogradskog kluba?

- Ovo nam je već treći put da tokom ove sedmice igramo zahtevan meč. U Evroligi su nam rivali bili Olimpijakos i Real, a sada imamo i težak ispit u regionalnom takmičenju. Cedevita je u odnosu na prvi meč koji smo odigrali promenila sastav, došli su drugi igrači, koji su već pokazali veliki kvalitet, i sada je to jedan od klubova koji je u borbi za vrh tabele ABA lige. U odličnoj su formi, što pokazuje i prethodni meč u Podgorici, na kojem su slavili, iako su igrali bez četvorice igrača. Očekujem da budu kompletni, a u ovakvom ritmu u kakvom smo u decembru svaka utakmica je za nas sama po sebi izazov - objasnio je Dejan Radonjić, trener crveno-belih.