Buduća Zvzedina uzdanica:Veljko Rauš
Facebook: Veljko Raus
Buduća Zvzedina uzdanica:Veljko Rauš

Facebook: Veljko Raus

Buduća Zvzedina uzdanica:Veljko Rauš, Foto: Facebook: Veljko Raus

Beogradski velikan prati igre talentovanog Rauša, koji spada među najveće talente u Bosni i Hercegovini. Zanimljivo je da je fudbal počeo da trenira sa tri i po godine.

- Rekli su mu da je premlad, međutim, tada je briznuo u plač, tako da su ga morali pustiti da pokaže šta zna. Tada su otkrili da ima nešto u njemu - kaže za "Nezavisne novine" Slobodan Rauš, otac možda budućeg asa, koji je potvrdio da Veljko već neko vreme prima stipendiju od Crvene zvezde.

Uostalom, beogradski gigant ga je pozvao na međunarodni turnir u Češkoj od 2. jula.

- Posebno je drago što Zvezda na turnir vodi najboljih 18 igrača, a ja sam se našao među njima. Već neko vreme radim po njihovom programu - istakao je glavni akter ove priče.

Zanimljivo, Veljko je sam doneo odluku da prihvati poziv crveno-belih, iako u njihovoj porodici svi navijaju za Partizan.

- U kući su svi partizanovci, a kada je stigao poziv Zvezde, roditelji su mi rekli da sam odlučim. Ja sam odlučio da prihvatim poziv i od tada sam "mrtvi" zvezdaš. Moji partizanovci su me naravno podržali - dodaje Rauš mlađi.

Veljko ispred Marakane

Facebook: Veljko Raus

Veljko ispred Marakane, Foto: Facebook: Veljko Raus

Da dominira u svom uzrastu, potvrdio je i njegov trener Dino Sikirić, koji već dve godine radi sa dečakom o kojem će se tek pričati.

- S obzirom na to da se radi o deci, ne volim da nekoga hvalim. Ipak, u malom Veljku definitivno ima nešto. I dok je bio mlađi, pokazivao je neverovatnu dominaciju. Prošle godine, dok smo pre izlaska na veliki teren igrali u dvorani, postigao je 30 golova, od kojih 20 iz slobodnih udaraca. Ima neverovatnu levu nogu, odakle god da šutira postigne gol - ističe Sikirić.

Dodaje da je Veljko odličan učenik.

- Dečak je, moram priznati, izuzetan. Odličan je učenik, odlikaš u matematici i redovan na treninzima. Omiljen je u društvu i veoma komunikativan, a uz sve obožava sport i fudbal. Jedan je od najtalentovanijih igrača, član je i reprezentacije Republike Srpske. Rano je govoriti o nekim njegovim domentima, ali nešto govori i to da je već nekoliko puta bio u kampu Crvene zvezde. Nadam se da će izrasti u velikog igrača. Zapamtite, leva noga mu je zaštitni znak - zaključio je trener Prijedorčana.

Stariji Rauš, nekada i sam fudbaler, otkrio je da je Veljko jedno vrijeme igrao zajedno sa bivšim reprezentativcem BiH Senijadom Ibičićem.

- Mi smo veliki prijatelji, tako da je Veljku Ibričić jedan od najdražih igrača - dodao je Slobodan.

Komentari (2)

sale

28.05.2016 09:38

Resio taja da progura sina ej 12 godina i vec cudo od deteta hahahahahaha nemojte nas zamajavati glupostima nema nista od ove price jer je pocela na ovaj nacin tj. guranjem pusti dete da raste pa ce vreme pokazati ko je u pravu.

Djura

28.05.2016 15:18

@sale - Seade jedi *ovna!