Muamer Zukorlić
N. Kočović
Muamer Zukorlić

N. Kočović

Muamer Zukorlić, Foto: N. Kočović

Naime, on će na predstojećim izborima biti nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS).

- U prošlosti smo napravili jako dobar sistem IZ i vera i muslimani više nisu ugroženi sa te strane. Obrazovno-vaspitni i kulturni sistemi su nam stabilni, ali Bošnjake trenutno ugrožava politički sektor i sa te strane smo jako ugroženi. Moralna i opštecivilizacijska obaveza mi je da iskustvo i znanje stavim na raspolaganju narodu – rekao je Zukorlić na konferenciji u Mešihatu.

On je dodao da mu je to poslednja konferencija u tom verskom objektu i da će sledeću održati kao nosilac liste za predstojeće izbore i da će na njoj predstaviti svoju političku platformu.

- Očekujem podršku i drugih partija, organizacija, udruženja i uglednih pojedinaca. Sve što radim, radim iskreno i ozbiljno, ako me narod izabere za poslanika ili odbornika to ću u narednom periodu i biti – kazao je Zukorlić.

On je 2012. godine učestvovao na predsedničkim izborima u Srbiji, kada je kao lider ove verske zajednice osvojio 1,39 odsto glasova.

Umesto Zukorlića, funkciju muftije sandžačkog u narednom periodu će obavljati Abdurahman Kujević.

Komentari (6)

Dragomir

07.03.2016 13:53

Презимена?Свима на крају је ,,Ћ,,!Све србин до србина!Потомци оних који су из користи а многи под морањем ошли у ислам.Уместо да као паметни и образовани људи пресеку то проклетство и врате се своме српскоме роду они ће увек бити већи муслимани од муслимана!Очи ће да ти извади ако му кажеш зашто је против свога српскога рода?А такве прави муслимани уопште не поштују.Када би муслиман прешао у православље ја га не бих ценио.То није добро.То потомцима не доноси добар живот.Потурица па сада бошњак?

mihailo

07.03.2016 15:39

@Dragomir - Opet muljanje muftije. Pa dokle ?

Sima

07.03.2016 14:51

Koji li je sada dobio DOMAĆI ZADATAK, pa da može na miru da ga sprovede? Kako baš sada pred izbore da zamrzne svoju funkciju? Valjda treba "ČISTE DUŠE" da traži otcepljenje Sandžaka? STRAVIČO. GDE ĆE VAM DUŠA ZUKORLIĆU? IMATE POROD, MISLITE NA SVE ANATEME KOJE IM OSTAVLJATE!!!!

Ćikula

07.03.2016 16:27

Da li je ovaj hodza ili politicar? Ili nije ni jedno ni drugo.

Maja

07.03.2016 17:53

Kakvo mesanje crkve i politike ?? Ovaj ne bi trebalo NIKAD da se vreca na mesto muftije.

Mirza

08.03.2016 09:03

E muftija vam nevalja ovakvi muftija vam nevalja onako.... Pa i meni se neovisna patrijarh pa cutim nije moj bas me briga..... Ovaj covek se bori za nas muslimane i pokušava Islamsku zajednicu otrgnuti od suljovaca,prasimovaca, Koštunica, Radića sad vučicu jusufspahicem koje SP crkva podržava... Podrška muftiji uistinu svima