Navijači Srbije
Profimedia
Navijači Srbije u Istanbulu

FIBA

Navijači Srbije, Foto: FIBA

Iako kvalifikacije za Svetsko prvenstvo još nisu završene, groznica Mondijala već je počela da trese ceo svet, pa je tako trebovano više od tri i po miliona ulaznica za mečeve u Rusiji.

Posle osam godina, na najvećoj planetarnoj fudbalskoj smotri naći će se i selekcija Srbije, a već sada je jasno da neće biti moguće da svi zainteresovani navijači „orlova“ dođu do dragocenog parčeta papira. Fudbalski savez Srbije još nije dobio svoj kontigent karata, pa je jedini način kupovine bio putem interneta.

Novi gensek FSS... Jovan Šurbatović

Fudbalski savez Srbije

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, Foto: Fudbalski savez Srbije

Preciznije, u četvrtak je završeno prijavljivanje, a zatim će izvlačenjem biti odlučeno ko će od pomenutih tri i po miliona navijača biti najsrećniji da dobije mogućnost kupovine karata. Zasad je više od 150.000 navijača apliciralo za prvi meč na svetskom šampionatu, dok je poslato više od 300.000 zahteva za finalni meč.

Stop huliganima!

Svaki navijač koji želi da prisustvuje mečevima u Rusiji moraće da prođe strogu bezbednosnu kontrolu, a sve sa ciljem suzbijanja huliganstva na ovom Mondijalu. Prilikom kupovine ulaznica dobija se „navijačka lična karta“, koja će, pored prikupljanja sigurnosnih informacija, vlasnicima omogućiti besplatan prevoz između gradova domaćina, kao i besplatan gradski transport na dan utakmica.

- Već su počeli da nas zovu, ne samo iz Srbije već iz celog sveta. Čak su i iz Amerike kontaktirali s nama sa željom da kupe ulaznice. Međutim, mi u ovom trenutku nemamo nijednu kartu i svi zainteresovani će morati da sačekaju - kaže generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović i dodaje:

- Potrebno je da se završe kvalifikacije, pa da bude održan žreb, kako bismo videli na kojim stadionima će igrati naša reprezentacija. Pre toga zaista ne možemo da damo nikakvu informaciju.