Ivica Dačić
Alo!/Marko Đoković
Zoran Zaev

EPA/Georgi Licovski

Zoran Zaev, Foto: EPA/Georgi Licovski

Makedonski premijer Zoran Zaev juče je, upitan da li će Skoplje podržati članstvo Kosova u UNESKO-u, izjavio da Priština treba da računa na podršku Makedonije “u svim procesima”!

- Istovremeno, znate da je i Republika Srbija naš sused tako da je važno dobrosusedstvo sa svim zemljama. Mi se nadamo da će se pitanja rešiti bilateralno, a mi ćemo da budemo ovde da takva pitanja podržimo - kazao je Zaev prilikom prve posete jednog premijera Makedonije Kosovu.

Skandaloznu izjavu Zaeva, koju je izrekao samo dvadesetak dana nakon slatkorečivih reči u Beogradu, šef srpske diplomatije Ivica Dačić za “Alo!“ je ocenio kao jasan dokaz licemerstva.

Ivica Dačić

Profimedia.rs

Ivica Dačić, Foto: Profimedia.rs

- Još jedan dokaz licemerstva Zaeva i Makedonije. Ali neka zna da će i Srbija znati da odgovori na ove poruke. Reciprocitet mora da se sprovede. Nista čudno od Zaeva da jednu priču priča u Beogradu, dugu u Skoplju, treću u Prištini. U svakom slučaju i on, a i njegovi prijatelji s Kosova su već ostajali kratkih rukava u UNESKO-u, a tako će biti i ubuduće. Možda ljudi zaista vole da gube - kazao je Dačić za naš list.

Vulin: Zaev nije održao reč

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin reagovao je na govor makedonskog premijera, Zorana Zaeva i izjavio: “Kao što je predsednik Vučić mesecima ranije najavio, makedonski premijer nije održao reč. Pokazao je tako Zaev da Vučić dobro poznaje i ljude ali i šta makedonski premijer zaista misli o Srbiji. Srbija i njen predsednik su prijatelji Makedonije i njenih gradjana. Premijer Makedonije to ne ume da poštuje.”

 

Komentari (6)

Vuki

13.12.2017 06:16

Oci pune straha, a vecito se smeska..

JA

13.12.2017 08:25

Увести награде за највећег издајицу и највећег плачљивца.

mikica

13.12.2017 09:30

Ako je on gubitnik ,ti si lopov i dugogodisnja bitanga.

Srbijanac

13.12.2017 10:25

Sefe diplomatije ovaj covek je pobedio na izborima, NE VREDJAJ NIKOGA U NASE IME!!!!!

Kada?

13.12.2017 12:18

Vucicu i Dacicu, kada povlacite priznanje Makedonije? KADA? Dosta vise supljih prica! Ovako ste isti kao i taj Zaev, samo nesto laprdate, a nema efekta. Dakle, treci put pitam. KADA?

Mirko

13.12.2017 21:28

Zaev jedno misli ,priča drugo a radi treće.