Tužan Nesrećan Žalostan muškarac
Profimedia
Lisice, hapšenje

Profimedia

Ilustracija, Foto: Profimedia

Zoran Belić iz Kragujevca predstavljao se godinama kao monah Varnava i varao građane, a koliko je uspeo u svojoj nameri da ih ubedi kako je on Božiji čovek, govori podatak da su mu poklonili čak automobil i motor, prenosi Srbijadanas.

- Bio je veoma popularan i narod ga je voleo. Njemu su se, pored običnih građana, ispovedali i ugledni privrednici u Kragujevcu, ljubili ruku, ispovedali, davali mu velike priloge. Svi su ga obožavali - priča izvor.

Ovaj "monah" je pričao kako se zamonašio u manastiru Krka. Izbegao je, navodno, iz Republike Srpske, a Šumadinci su ga prihvatili kao najrođeniji rod.

- Svi smo mu verovali, brzo je ušao u naše živote. Ipak, najdalje je otišao jedan moj prijatelj koji mu je kupio auto i motor - priča jedan Kragujevčanin.

Njemu je, kako kaže, bilo čudno što monah vozi motor, ali je sujeverje kod ljudi pobedilo, pa su mu govorili da ćuti i ne bogohuli.

- Čuđenje je izazivala činjenica da on ni tokom Velikog posta nije odstupao od "svojih" pravila - priča on.

Jednom prilikom je u svom manastiru spremio gulaš po "hilandarskom receptu". Monahinje su ostale u šoku, pošto je poznato da se na Hilandaru ne jede meso, ali monahu Varnavi to nije predstavljalo problem.

Komentari (4)

x

04.02.2018 10:30

Taj šta mu je kupio auto i motor mislio je da će tim gestom kupiti najbolje mesto u raju.

Сараџогла

04.02.2018 12:35

Ел крао?Није!Волео га народ како читам и шта је ту он лоше урадио.Пала зезанција где човек није имао лоше намере.Немо' да се заинатимо и све попове да испроверавамо и шта ће да се деси?Има,бато,да пукну так'е бруке да има се звездимо,пардон,крстимо са обе руке.То ти кажем.

victoria56

04.02.2018 15:59

Znaci nije imao diplomu da obmanjuje narod. Samo ovi sa bogoslovskom diplomom imaju na to pravo.

Nkomo

04.02.2018 20:32

Kakav je bio gulaš...