Zorica Marjanović
Zoran Ilić
Zorica i Vladimir Marjanović

Zoran Ilić

Zorica i Vladimir Marjanović, Foto: Zoran Ilić

Radomir Čolaković, psiholog i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu na Palama, tvrdi da Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, jedino u zatvoru može slomiti susret sa majkom Zoricom.

To je jedan od razloga zbog kojih ga ona ne posećuje. Verovatno ne bi mogao da glumi ili da sa njom priča šifrovano, kako to radi sa bratom i ocem.

- Majka je u porodici Marjanović glavni manipulator. Ona se zato i bavila lečenjem ljudi jer je najlakše manipulisati osobama koje imaju veliku muku. Zoranova majka je imala ogromnu ulogu u porodici jer je i mnogo zarađivala, što joj je davalo još veću slobodu i moć u porodičnoj hijerarhiji - objašnjava psiholog Čolaković.

Zoran Marjanović

D. Briza

Zoran Marjanović, Foto: D. Briza

Prema njegovim rečima, majka osumnjičenog zato i ne dolazi da vidi sina jer bi se on „rascvetao” i poklekao, što ne bi bilo dobro ni za koga od Marjanovća. To znači da bi pod velikim uticajem emocija drugačije razmišljao i razgovarao. Čolaković tvrdi da svaki član porodice ima saznanja šta se dogodilo sa Jelenom.

Prostorija gde se Zorica Marjanović bavila nadrilekarstvom

J. Paunović

Prostorija gde se Zorica Marjanović bavila nadrilekarstvom, Foto: J. Paunović

- Zoran se veoma plaši majke, ali i postoje ozbiljne indicije da se radi o određenim elementima Edipovog

Novi svedok - komšinica

Forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu je na Fejsbuk profil stavio nova saznanja o slučaju. Naime, on tvrdi da je pronašao komšinicu Jelene Marjanović koja je rekla da joj je Zoranova supruga tražila da u subotu dođe po mlado zelje kako bi napravila sarmice. Međutim, Jelena se nije pojavila iako je obećala.

kompleksa. Mogu slobodno reći da cela porodica Mrajnović ima poremećaje ličnosti, ali pojedinačno raspolažu velikom inteligencijom. Psihosocijalna klima u porodici obojena je navodnim natprirodnim sposobnostima majke. Slika porodice je po svemu sudeći kolektivna gluma. Oni verbalno i vizuelno pokušavaju da kod čitalaca i javnosti stvore jednu sliku, a u stvari svojim kontradiktornim izjavama i ponašanjem razotkrivaju odnose, stanje i elemente koji se mogu dovesti u vezu sa zločinom. Sve što više pokušavaju da budu savršeni u svojoj glumi, sve više razotkrivaju svoje uloge - tvrdi Čolaković.

Prema rečima stručnjaka, na osnovu svega što je moglo da se primeti 17 meseci posmatrajući Marjanovićevo ponašanje i slušajući njegove rečenice (često kontradiktorne), ali i njegovu nametljivost, zaključuje se da je on narcisoidan čovek. 

S druge strane, kriminolog Zlatko Nikolić kaže da u slučaju Jelene Marjanović nije reč o običnom ubistvu u kojem se krivac povlači nakon što je nekoga ubio.

Radomir Čolaković

privatna arhiva

Radomir Čolaković, Foto: privatna arhiva

- U ovakvim slučajevima, kada ubica nije izvršio samoubistvo odmah ili u prva dva dana posle ubistva, imate tog narcisoidnog destruktivca kojem ubistvo sada više nije izduvavanje balona zbog neuzvraćene ljubavi, nego je i osveta. On zato planira i tu reakciju i tu osvetu, praveći izlaznu strategiju - objašnjava Nikolić.
Prema njegovim rečima, ubistva iz strasti se ne dešavaju tek tako. U takvim slučajevima mora da postoji neka veza, intima, bliskost, čak i velika ljubav.

Pomen Jeleninoj majci u Borči

Kako „Alo!” saznaje, danas će se na groblju u Borči održati pomen Zorici Krsmanović, majci ubijene Jelene Krsmanović Marjanović. Nesrećna žena umrla je 4. oktobra prošle godine nakon teške bolesti. Imala je jednu jedinu želju - da sazna ko je ubica njene ćerke. Tek nakon hapšenja Zorana Marjanovića, u javnost su izašle priče da se ona plašila porodice Marjanović. Poslednjih dana se i pričalo da Zorica Krsmanović nije bila sigurna da li joj se te subote, 2. aprila 2016, javila Jelena ili je to bila neka druga osoba.

 

Komentari (13)

Sale

30.09.2017 07:06

Kako pljujete zenu a reklamirate Milana Tarota,Velickovica.....Onaj Azaric je sada u Parovima.Divite mu se kao kompetentnom.

GLUMICA

30.09.2017 11:39

@Sale - SVE SU TO SARLATANI ...ali ,kod nas je rad nadrilekara zabranjen ali pravo na izbor lecenja ima svako od nas...bitno je VEROVATI i u ono sto verujes to ce ti i pomoci ...jer sve ide iz MOZGA...SALE!!!

Andja

30.09.2017 08:55

Pocivaj u miru Zorice Krsmanovic .. zajdeno sa tvojim detetom .. cela porodica je unistena ... Zalosno ..

GLUMICA

30.09.2017 11:48

@Andja - NEKA JOJ JE LAKA ZEMLJA...a zlocinac je kleceo i plakao na njenoj smrtnickoj postelji...nece se izvuci ma koliko glumio ludilo jer 2g se predstavljao kao ozalosceni udovac i brizan otac tako da znamo da se SVESNO vesto skrivao i pokusavao da nasamari nekog da neko nevin robija za njega.PODLO I LUKAVO ZokiJednOOKI

Ma i babu

30.09.2017 09:02

u corku i tatu i batu i onu što gazi policiju i crveni pečat na kapiju da se sekta dalje ne širi!

ДЕЈАН Р.ТОШИЋ

30.09.2017 09:38

Obzirom kako su se obavljale istražne radnje i utvrđivali dokazi veštačenjem,ovaj svirepi zločin neće biti rešen nikada.! Na udaljenosti od 500 mtara od mesta zločina odigravala se fudbalska utakmica,baš u okvirno vreme izvršenja zločina i nastupanju smrti žrtve.Znači da je postojala mogučnost izvršenja više lica. Zoran jeste asocijalna ličnost u smislu da je odlukom da uđe u Zadrugu obezbedio sebi siguran pritvor od 18 meseci ali bez materijalnih dokaza,i motiva, ne može se utvrditi počinilac

Dejan R.Tošić

30.09.2017 10:54

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - Veštačenjem i istragom bilo je neophodno obuhvatiti i analizu učesnika i gledalaca utakmice i fudbalskih kopački učesnika utakmice.Zločin se mogao izvršiti i fudbalskom kopačkom.

ДЕЈАН Р.ТОШИЋ

30.09.2017 11:25

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - Fudbalska kopačka ili atletska sprinterica mogu biti sredstvo za izvršenje zločina,iz motiva strasti.Koliko ima aktivnih i bivših mlađih "sportista" u naselju, ko su članovi sportskog kluba i ko su učesnici domaćina i gostujuće ekipe na konkretnoj utakmici ? Ukoliko se istragom preskočilo u utvrđenju svih "naivnih" činjenica,tada se i dalje luta.

MM

30.09.2017 17:48

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - Ne skreći istragu. Misliš da neko od trenera ekipe ili sudija ne bi primetio igrača PETLIĆA da je otišao negde. Vidim da se pominje sada i štikla, mogla je Zoranova nova devojka i štiklom da je udari.

ДЕЈАН Р.ТОШИЋ

30.09.2017 18:27

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - I "Petlići " imaju očeve, a gledaoci DRNK. Ukoliko se nisu uzeli u obzir "naivni" dokazi,u predistaržnim radnjama,tada je neko zaista vodio "skrenutu" istragu.

Andja

01.10.2017 11:47

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - Opet muvate ., a Zoran nigde nije spomenuo tu utakmicu iako svi znamo da se igrala tog dana ., Zasto?!.,

nedjo

30.09.2017 17:49

vrlo cudna porodica

sremica

01.10.2017 14:13

Ova vračara nije rodila Zorana!