Lončar i Mihajlovićeva
Alo!
Lončar i Mihajlovićeva

Alo!

Lončar i Mihajlovićeva, Foto: Alo!

Kako „Alo!“ saznaje od dobro upućenih izvora bliskih aktuelnoj vlasti, radi se o ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović i ministaru zdravlja Zlatiboru Lončaru!

Naš izvor tvrdi da priča o njihovoj smeni nije ni izbliza završena, već da se njih dvoje smatraju najvećim kandidatima za smenu prilikom prve naredne rekonstrukcije Vlade.

Ministarka umalo kandidat opozicije

Zorana Mihajlović, funkcionerka SNS-a i potpredsednica Vlade, ponovila je juče da ne razmišlja o predstojećim predsedničkim izborima, kao i da nema nikakve informacije o tome, pa ni ko će biti kandidat vladajuće stranke. Ipak, uveliko kruže priče da je Mihajlovićeva zapravo ostala u Vladi kako ne bi postala kandidat ujedinjene opozicije za predsednika Srbije.

- Želeo sam još jednu ili dve promene, koje iz različitih političkih razloga nisam mogao da sprovedem u delo. Nisam imao dovoljno snage. Neke stvari, jednostavno, ne možete da uradite, kao što ne mogu da utičem na to da ljudi razumeju da je potrebno da se privatizuju Zvezda i Partizan - rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

Naš izvor otkriva da to što premijer u momentu formiranja Vlade, kako je i sam priznao, nije imao snage da se odrekne Lončara i Mihajlovićeve nikako ne znači da su njihove fotelje 100 odsto sigurne i da će do kraja mandata ove vlade oni ostati na svojim pozicijama.

 

- Premijer se poprilično lomio oko njih. Spisak zamerki nije kratak, a Zorani se najviše zamera što mnogo više računa vodi o slici koju će o njoj imati javnost nego o stvarnim rezultatima. Ipak, na kraju se odlučio da ih zadrži u Vladi, ali to apsolutno ne znači da će tu ostati do kraja, da mogu da budu bezbrižni. Naprotiv, poprilično sam ubeđen da bi premijer mogao, ukoliko naprave još neku grešku i time doliju kap u prepunu čašu, da ih smeni - kaže naš izvor.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da ga uopšte ne izneneđuje što je premijer želeo da smeni Mihajlovićevu, ali da razume i razloge zbog kojih to je nije uradio.

- Teško je to komentarisati, s obzirom na to da ne poznajem dobro konkretnu situaciju u njihovim ministarstvima, pogotovo kada je reč o resoru zdravstva. Zorana Mihajlović je često davala izjave koje su politički vrlo osetljive, usmerene protiv Rusije, kao i neke izjave koje su potpuno kontradiktorne i, sve mi se čini, u suprotnosti sa politikom koju vodi premijer, tako da me uopšte ne čudi što je želeo da je isključi, a to što nije je verovatno rezultat želje da izbegne tenziju u stranci i sa zapadnim krugovima jer oni još stoje iza Zorane - kaže naš sagovornik.

Aleksandar Vučić

Vesna Lalić

Aleksandar Vučić, Foto: Vesna Lalić

 

O smenjenima sve najbolje

Inače, na pitanje da li je aktuelna vlada bolja od prošle, premijer je odgovorio da ima beskrajno poverenje i da, u profesionalnom smislu, mnogo voli Anu Brnabić. On je rekao da je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković bila odlična, a da od novog ministra Branislava Nedimovića očekuje da bude još energičniji i efikasniji. Vučić je dodao i da je ministar prosvete Srđan Verbić bio dobar i da je smeo da izađe pred profesore i nastavnike, da primi udarce na sebe. - Verujem da Šarčević može da bude još bolji. Od Verbića sam čuo jednu veliku stvar i alal mu vera na tome. Kada sam ga pitao šta misli o Šarčeviću, on je rekao - najbolje rešenje. Znate kakva je to retkost u politici i javnom životu - rekao je Vučić.

Save

Komentari (18)

barakuda

20.09.2016 06:36

Loncar ce svakako leteti ali i mnogi drugi,ali ne uskoro!Zorana??Pa,ona ce biti ta koja se pita!

mimi

20.09.2016 08:10

@barakuda - Zorana ide zato sto ce biti kandidat za predsednika! To ce vodji jasno biti receno tokom posete SAD i ucestovanje na dobrotvornoj priredbi kod svojih prijatelja Klintonovih i velikih srpskih dobrotvora!

Aleksandar

20.09.2016 07:24

Ajde nesto bar radite kad ste izabrani.Sest meseci o formiranju vlade pa sad sest meseci kako je formirana......

ljiljana

20.09.2016 12:40

@Aleksandar - Ja mislim da je Zorana dobra i vredna. Mesjutim doktora Loncara ne samo da treba smeniti nego ga izbaciti iz Zdravstva. kakvu je organizaciju rada nnapravio u Dmovima zdravlja a pogotovu u Novom Beogradu to je tuzno i zalosno, pitam se da li je nakad bio u tom delu Beograda. Ovde se za svaki pregle, prvo kod lekara opste prakse ceka najmanje 5 dana, kod specijaliste jos to;oko a koliko ce trebati za labaratoriju nezna se je su ostale samo dve, pa ponovo sve ujrug. NAS MINISTRE OBIDJITE GRAD

Smeniti Zoranu

20.09.2016 07:48

Zoranu treba smeniti zbog ogromne korupcije u katastru, gde obican narod nema sansu da izvrsi konverziju zemljista, bez masnog podmicivanja. Takodje ista prica u sekretarijatu za legalizaciju, koja je mrtvo slovo na papiru, jer obicni gradjani ne mogu da dodju na red zbog ovih sto su zidali zgrade, pa legalizuju preko reda, po dvadeset stanova pomocu advokata koji podmicuju pravnice u sekretarijatu. Ovo su najbitnije zivotne stvari a ministarka se ne mesa u svoj posao.

JALOVICI

20.09.2016 08:05

Pre ce premijer da se odrekne svoje dece nego Zorane.Nikada vece zlo nije sedelo u Vladi,radilio protiv nje protiv,zemlje,naroda,stranke,dostojanstva,dobrog ukusa a on joj ni sela radi nije rekao ni pis maco. Kada to nije uradio do sada nece ni uuduce,. Loncar je konstantan,ni bolji ni gori nego kada je usao u igru.Sarcevic lici na onoga sto Stefici Cvek obecava sta ce da joj sve radi,ali odustaje jer moze da joj naidje tetka.Skolska godina je uveliko pocela a on samo izbacuje nove ideje,

Pametujem

20.09.2016 08:21

Multipraktik ministarka. Sve zna. Ne bi me cudilo da bude i ministar zdravlja. Tako je to kada se primaju preletaci.

soca

20.09.2016 09:16

Loncar je najveci promasaj.Na primer u Nisu u transfuziji krvi Nis direkror korumpiran sa krivicnom prijavom i aferama u v.d stanju preko tri godine mimo zakona vrslja,i ministar cuti i aminuje.Tako je u celoj Srbiji,haos.

nenad

20.09.2016 16:25

@soca - Ne postavlja ministar nacelnike u Klinickom centru u Nisu nego direktor istog!

Misa pop

20.09.2016 09:36

Prvo smo mogli da procitamo da Zorana i Loncar nece ni biti u novom sastavu Vlade, a iz stare su leteli kad se kojem navinaru i novinama navije. Vlada jos fakticki nije ni pocela sa radom a Zorana i Loncar ponovo lete, neznam dal su najpogodniji za letenje ili su najlaksi za novinarsko postapanje. Kad nema drugih aktuelnosti Zorana i loncar lete.

ivan

20.09.2016 09:39

Zorana ima stan/kucu (nije me ni briga) jos od 1998 dok je radila samo kao zaposlena u EPS-u, otprilike kad su lekari imali 10 eura platu. Kasnije Zorana ulazi u G17 sa Dinkićem i još poboljšavaju svoju ekonomsko stanje. Mislim da je sade sa Vučićem doterala cara do duvara!

Ljiljana

20.09.2016 15:43

@ivan - Doterao je on sa njom. On ju je birao! Eto ko su kadrovi SNS-a za "bolju" buducnost Srbije

deki

20.09.2016 11:14

kada će Lončar , njegova žena i jos par njihovih pajtosa da odgovaraju za uništavanje Torlaka?? ova firma je postala ruina od kad su dosli da je vode ovi ljudi! strah,maltretiranje na svakom koraku a kvalitet vakcina je na najnizem mogućem nivou od kad je Torlak osnovan! uzas nad užasima!

marko

20.09.2016 12:11

Zabavljač širokih narodnih masa, šta ko radi Vučić ili organizuje izbore ili rekonstruiše Vladu i tako mu prolaze mandati.

pera

20.09.2016 14:48

Kako vas ne mrzi da piste gluposti, izbori su bili "juce"?

Zorure

20.09.2016 15:15

Zoko sada će mo privatno na Sud,čim te Vučić izbaci spremaj se za Sud.

Pedja

20.09.2016 15:40

Kakav politicki dunster. Tek formirao Vladu posle nepotrebnih izbora, a vec hoce da menja ministre.

Posmatrač sa strane

20.09.2016 15:56

Nema ni ovog puta od smenjivanja ništa jer Vučić mora prvo da pita svoje mentore. Zato i nije imao "snage" da ih zameni. Zoranu drže Ameri, a Lončara nafija. Zorana je česti gost u ambasadi SAD i smatra se "njihovom" a setimo se izjva okrivljenih na suđenjima za ubistvo Đinđića, šta je bio zadatak Lončara i njegovog pajtosa koji je zbrisao za Kanadu (Lončara, tada totalno nepoznatog lekarčića u Urgentnom cenru). Nažalost sudije su propustile da nalože istragu "Lončar" prema izjavama i to je to