Saša ili Toma, pitanje  je sad: Mihajlovićeva
Zoran Žestić
Saša ili Toma, pitanje  je sad: Mihajlovićeva

Zoran Žestić

Saša ili Toma, pitanje je sad: Mihajlovićeva, Foto: Zoran Žestić

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović spremna je da na predstojećim predsedničkim izborima podrži zajedničkog kandidata opozicije ukoliko to bude Saša Janković, tvrde za „Alo!“ izvori bliski aktuelnoj vlasti.

 

- Nikolić će najverovatnije biti kandidat SNS-a na predsedničkim izborima, a poznato je da se Mihajlovićeva nikada nije slagala sa njim i često su ulazili u otvorene sukobe. Bilo je pokušaja mirenja, ali nikada nisu urodili plodom, ona i Nikolić se, jednostavno, ne slažu u vezi sa mnogim bitnim stvarima.

Kandidat  opozicije: Janković

Goran Srdanov

Kandidat opozicije: Janković, Foto: Goran Srdanov

Zbog njenih kontakata sa Zapadom je i logično da joj je bliži Janaković u odnosu na Nikolića, koji je ruski čovek - kaže naš izvor. On dodaje da je Zorana novinarima sama dala informacije da je njeno ministarstvo „blokiralo“ projekat „Beograd na vodi“ zbog toga što navodno nisu ispunjeni formalni uslovi samo kako bi opoziciji dala jasan signal da je uz nju.

- Na taj način je pokazala da je i te kako spremna da promeni stranu jer direktno sabotiranje projekta u koji aktuelna vlast polaže velike nade, a protivi mu se opozicija, nije ništa drugo nego to - navodi naš izvor.

Mihajlovićeva: Napadnu me čim premijer ode iz Srbije

- Nije istina da ću podržati Jankovića. Ja sam članica SNS-a, članica sam Predsedništva stranke, predsednik SNS-a Aleksandar Vučić me je izabrao za potpredsednicu Vlade i ministarku i uvek ću podržati kandidata moje stranke. Nije istina da odbijanje izdavanja građevinske dozvole za gradnju kule u okviru projekta „Beograd na vodi“ ima veze sa bilo čim osim sa poštovanjem zakona. Reč je o tome da investitor nije podneo zahtev za izdavanje dozvole u elektronskoj formi već na papiru, što od 1. januara više nije moguće i zato je zahtev odbijen. Svako ko ispuni zakonske uslove moze da dobije građevinsku dozvolu. Ali istina je da uvek kada se Vučić nalazi van zemlje počnu orkestrirani napadi na mene. Nije ovo prvi put. Proglasili su me za vođu državnog udara, da „radim Vučiću o glavi“, da sam članica zavereničke hobotnice. Istina je i da iza ovih medijskih napada na mene stoje neostvareni i uplašeni političari, dobro znam i koji. Zato, drugari, radite posao koji vam je premijer Vučić poverio i ne brinite za mene - poručila je Mihajlovićeva u pisanoj izjavi za „Alo!“.

Save

Komentari (4)

zoran

21.09.2016 08:34

Osetila da je Srbija pukla skroz, nema para. Hoce da postane preletacica, ali u praznoj Srbiji bolje da postane plivacica. (maratonci trce...).

vesna

21.09.2016 09:24

Oce ta i sa crnim djavolom samo da ima korist i da izbegne odgovornost ya ucinjeno i neucinjeno. Sasi nije potrebna ovakva podrsk, izgubice glasove nas koji ni u ludilu za njenu dosadasnju opciju ne bi glasali, pa makar i Jeremica predlozili! S kim si, takav si, mislite o tome! Inac, zaustavljanje kula je smejurija, jer je i sam projekat blago receno budalast, ali su obzirom da su ona i njeni pajtosi iz price BG on di voda, samo sebi uknjizili zemljiste uz Savu, pa bi sada da se izvuce!

zoran

21.09.2016 09:24

Pa sto stavljate takav naslov, kad je ona jasno demantovala...

Ljubica

21.09.2016 16:29

Sta sve Zorana nece da uradi da bi bila u novinama?