Zoran Marjanović
Dejan Briza
Toma Fila

Oliver Bunić

Toma Fila, Foto: Oliver Bunić

- Posle nalaza najboljeg srpskog patologa, u vodu su pale sve druge teorije o mestu ubistva. Iz spisa predmeta jasno proizlazi da nema čak ni indicija o tvrdnjama koje su se pojavljivale u medijima o nekakvom uklanjanju tragova varikinom i slično. Nisu predočeni čvrsti dokazi i uvereni smo da Zoran Marjanović nije učestvovao u zločinu za koji se sumnjiči - kaže Veljko Delibašić iz petočlanog tima koji brani osumnjičenog kompozitora. 

Borivoje Borović smatra da se nalazom patologa pokrivaju rezultati policijske istrage.

- Nadmudruju se zvanična istraga, koja tvrdi da je pevačica ubijena na kanalu, i privatna, po kojoj se zločin odigrao na drugom mestu. Tužilaštvo bi zbog javnosti moralo zvanično da saopšti dokle je istraga stigla, a ne da se nagađa i tumara u mraku. Teško da će mu pritvor biti ukinut pre saslušanja svedoka, a najverovatnije je da će biti produžen dok traje istraga - navodi Borović.

Borivoje Borović

Rajko Ristić

Borivoje Borović, Foto: Rajko Ristić

Ivan Bajazit kaže da je nalaz patologa o mestu ubistva samo jedan od dokaza u fazi istrage koji podležu proveri. 

- Uobičajeno je da tužilac u istrazi traži veštačenje patologa ako nešto u obdukcionom nalazu nije dovoljno jasno. To nije ništa novo, jer patolog treba naknadno da objasni mehanizam nastanka povreda i da se na osnovu toga izjasni o mestu ubistva. U fazi istrage, svi učesnici mogu da predlože saslušanje patologa, od tužioca i branilaca do punomoćnika koji zastupaju porodicu ubijene. Osumnjičeni je zadržan u pritvoru zbog bojazni da može da utiče na svedoke, zbog čega će o eventualnom ukidanju pritvora biti odlučivano tek kada svi svedoci budu saslušani - objašnjava Bajazit.

Toma Fila, najpoznatiji srpski krivičar, tvrdi da nije moguće da se udovac nađe na slobodi dok se ne saslušaju svi svedoci.
- Tužiaštvo mu sigurno ne bi odredilo pritvor da ne postoje jaki dokazi - kratko je rekao Fila.

Komentari (9)

DIDI

27.09.2017 07:11

Borovic je jedini realan.

Toma

27.09.2017 15:16

@DIDI - Zašto dotični nije odmah uhapšen?

Garfild

27.09.2017 07:21

Ako,i treba da ostane tamo sve dok se ne rijesi ko je ubica,inace ce biti pod magijom tate i mame.Ako nije kriv neka mu se nadoknadi,a ako jeste treba ga na Slaviji isto tako muciti kao sto su Jelenu.Opet kazem "ako",dok se ne dokaze tacno.Ako se uopste vise i dokaze.

Presuda bez Pravde

27.09.2017 07:22

Vise od 2g. je jedan moj ponanik bio u zatvoru zbog sumnje da je pocinio ubistvo!Posto dokazi nisu nadjeni,pusten je na slobodu. I naplatii je od drzave bas ogromnu svotu novca zbog toga.Sa Zoranom se moze slicno desiti.

Goca

28.09.2017 18:51

@Presuda bez Pravde - Pa opet nazad u rijaliti!

MIONA

27.09.2017 07:44

Andjeo u zverinjaku. Pravda za Jelenu! Bila je žena za va vremena.

U večiti

27.09.2017 08:51

zatvor! Nema Sunca za ubicu ili organizatora ili saučesnika! Bilo koje delo je u pitanju,ubistvo na svirep način je izvršeno!

Ja

27.09.2017 09:24

Pa naravno da će odbrana reći da je nevin ! A ni on neće nikad priznati krivicu naravno !!! On i ova njegova mora da su je ubili. Ko zna Zoka rekla za vezu, srela je na kanalu ... u tom došao Zoran , Jelena počela da galami, da će se razvesti. Možda nasrnula na njega i u toj pometnji je Zoka udarila nečim i dotukla... e pošto su oboje na mjestu zločina odluče da sve zataškaju ....

Kaca

27.09.2017 10:42

Osim gos. Fila, ovo ostalo su djavolji advokati i nek ne misle da im neko normalan veruje. Nema da gleda svetlo dana pa da ih je jos pet. A verovatno ih je pet za svakog clana porodice po jedan. Bolje da se dogovore koji ce Zoku ili Zoricu ili Poglavicu ili Milosa ili Urosa ili novo pecenu Milosevu zenu Kumu roba itd to je cela sekta