Zoran marjanović se obradovao ćerki
Dejan Briza
Zoran marjanović se obradovao ćerki

Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza

Veštačenja mobilnih telefona, blato, DNK tragovi, kao i trasološka i neuropsihijatrijska veštačenja, obezbedili su ključne podatke za podizanje optužnice protiv Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog da je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), pevačicu „Granda“.

Pitanje je dana kada će Više javno tužilaštvo u Beogradu optužiti Marjanovića za teško ubistvo, a kako saznajemo, tužilaštvo smatra da je prikupljen dovoljan broj dokaza koji opravdavaju njihovu sumnju da je Zoran usmrtio Jelenu.

- Tokom istrage duge 22 meseca došlo se do brojnih činjenica i podataka, koji povezani jasno ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran Marjanović počinio teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna do 40 godina zatvora - objašnjava naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, tužilaštvo stoji na stanovištu da je tokom istrage utvrđeno gde, kada i kako je ubijena Jelena, a da je za njenu smrt odgovoran osumnjičeni Zoran.

Jelena Marjanović

facebook

Jelena Marjanović, Foto: Facebook

- Neki od najbitnijih dokaza jesu veštačenja mobilnih telefona žrtve i osumnjičenog, kao i baznih stanica. Ta veštačenja su pokazala da je Zoran u vreme kada je Jelena ubijena bio na mestu na kojem je njeno telo kasnije nađeno, što se kosi sa njegovim izjavama. Dalje, veštačenjem je otkriveno da je osumnjičeni 2. aprila 2016. oko 17.30 isključio svoj mobilni telefon, što se poklapa sa vremenom Jelenine smrti - kaže izvor i dodaje da to nije jedini trag koji je istražitelje doveo do Zorana.

Odbrana: Nema dokaza

Veljko Delibašić, jedan od petorice advokata Zorana Marjanovića, ranije je rekao medijima da očekuje da će morati da prođu kroz kompletan krivični postupak.

- S obzirom na medijski pritisak i hajku, očekujem da će po okončanju istrage biti glavnog pretresa i da će nakon toga biti izrečena oslobađajuća presuda. Ne postoji nijedan materijalni dokaz protiv Zorana Marjanovića. Na Zoranovoj garderobi i obući nema ni jedne jedine kapi krvi, ni njegove, ni Jelenine. Na dva metra od mesta gde je pronađeno Jelenino telo pronađen je otisak stopala za koji je utvrđeno da ne pripada nijednom članu porodice Marjanović. Pretpostavka je da otisak pripada izvršiocu. Još jedan dokaz koji je neopoziv jeste da se na površini noktiju Jelene Marjanović nalazi DNK materijal nepoznate muške osobe koja ne pripada porodici Marjanović - naveo je Delibašić.

- Sa Zoranovih pantalona izolovano je blato koje je identično blatu nađenom na Jeleninoj kosi, lobanji i telu. Takođe, brojni DNK tragovi uzeti sa pevačicinog tela poklapaju se sa Zoranovim DNK profilom - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, očigledna su neslaganja između onoga što je Zoran ispričao nadležnim organima i onoga što su pokazala brojna veštačenja, analize i izjave svedoka.

- Tužilaštvo smatra da je Jelena ubijena 2. aprila 2016. u kanalu na borčanskom nasipu, u kojem je sutradan nađeno njeno telo. Smatra se da je Jelena sa suprugom i njihovom ćerkom kobnog dana došla na nasip da bi džogirala. Kada je ona otišla da trči, Zoran je ostao sa njihovom ćerkom, ali se nakratko odvojio od nje. Prema saznanjima tužilaštva, Zoran je usmrtio Jelenu za 10 minuta, nakon čega se vratio kod ćerke - ističe sagovornik. 

On dalje napominje da je Zoran pozvao prijatelja policajca i obavestio ga o Jeleninom nestanku, a potom je alarmirao i ostale članove porodice, koji su se uključili u potragu.

- Istog dana, o Jeleninom nestanku obavešteni su i mediji, koji od tog momenta ne prestaju da izveštavaju o zločinu. Zoran je za ova 22 meseca više puta istupao u javnosti i iznosio svoje viđenje tragičnog događaja. Takođe, neuropsihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića pokazalo je da se radi o uračunljivom i inteligentnom čoveku - kaže izvor.

Podsetimo, Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra, od kada se nalazi u pritvoru Centralnog zatvora.

Komentari (12)

NENA

09.02.2018 17:06

@djenka - DJENKA KOMSIJA MAJKA KAKO SE SVE NISI PREDSTAVLJAO. I SVOJE KOMENTARE PISAO PROTIV SVI. STA SAD KAZES? NAMESTALJKA . ETO NAMESTALJKA SVE SE ZNA. PRAVDA ZA JECU I PORODICU KRSMANOVIC ISTINU CE JANA SAZNATI.

GLUMICA

09.02.2018 08:05

PRAVDA ZA JELENU....i svaku zenu koja je ZRTVA porodicnog nasilja. Nisu narod,inspektori,tuzilastvo i svi ostali glupi pa da nasedamo na MANIPULATORE Marjanovice koji od prvog dana spinuju i koketiraju sa medijima.Zgadili su nam se...ffuj !!!

Jocaaa

09.02.2018 19:55

@GLUMICA - A sta bi sad sa pricom da je ubijena u studiju...da je kuca prana varikinom...da je doneta na nasip ..dan ranije ili kasnije

Dejan R.Tošić

09.02.2018 14:55

Izvrsilac je pripremio mesto zlocina dan ranije i izvrsio zlocin na mestu gde je pripremio lazne tragove stopala koji vode od mesta zlocina. Tragovi nisu prikriveni vec su namerno pripremljeni, zato toliko dilema, te vuko je, te nema krvi, te ciscenje tragova. Ostavio je cerkicu na 8-10 min. Na nasipu i izvrsio zlocin, sigurno nije cerkicu ispustao iz vida duze od 3 min. Motiv ubistva jeste starateljstvo nad cerkicom koju izvrsilac nije zelo da prepusti majci-zrtvi.Sve je samostalno izvrsio.

ivan

09.02.2018 15:00

Nije narod glup znalo se to od pocetka.Cekano je skoro dve godine sa strpljenjem. MARJANOVICI ZGADILI STE SE CELOM SVETU

Dulence

09.02.2018 15:09

Konacno je dolijao predator!

zeljko bokser

09.02.2018 17:24

a ovo .ezanje policije. jel ce to neko da plati.samo pitam.I KOLIKA ROBIJA .

VARIKINA

09.02.2018 21:33

Ostatak Marjanovica i kuma Veru uhapsiti pa na robiju zbog saucesnistva,prikrivanja tragova,manipulacija i usmeravanja istrage na pogresnu stranu.

SVE NA ROBIJU

09.02.2018 21:56

Savršen zločin ili je dobro organizovana banda manipulatora i prevaranata iz Borče vukla za nos našu policiju skoro dve godine?Uz ovakvu policiju, svaki zločin bi mogao biti savršen...Pohapsiti sve saučesnike.Da vidimo hoće li babi Zorici, kuma Veri,Alimpiju i ostalima u zatvoru smetati loša energija.

ORGANIZOVANA GRUPA

09.02.2018 22:38

Marjanovići i kuma Vera istovremeno isključiše mobilne telefone kada se desilo ubistvo pa ih uključiše tek sutradan kad su nesrećnu ženu pronašli.Verovatno im se svima brzo praznile baterije zbog Android telefona.Sve na robiju da ubuduće nemaju ovakvih problema.

Slavko

10.02.2018 10:05

Kazu izvrsio savrseno ubistvo a nije oprao blato sa pantalona. Pa upravo to blato na pantalonama koje nije odmah oprao govori da on nije ubica. Pa da je sve to tako isplanirao i uradio pa sigurno bi oprao te pantalone koje je tada imao na sebi. Sve je to providno.