Zoran Marjanović
Dejan Briza
Zoran Marjanović

Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Dejan Briza

Veštak psihijatar ga je već posetio u Centralnom zatvoru, ali kompletno veštačenje njegove uračunljivosti još nije završeno.

Kako kaže naš izvor upućen u slučaj, Marjanović je obavio samo jedan u nizu razgovora sa veštakom psihijatrijske struke u kojem je pričao o danu kada je Jelena nestala, o svom odnosu sa Jelenom i ostalim članovima porodice, ali i o odnosima Jelene i njegove porodice. 

- Cilj ovog veštačenja je da se utvrdi da li je osumnjičeni bio uračunljiv, u stanju smanjene uračunljivosti ili u neuračunljivom stanju kada se zločin dogodio, kao i to da li eventualno pati od nekog duševnog poremećaja. Da bi veštaci došli do zaključka, moraju da obave nekoliko razgovora s njim, jedan svakako nije dovoljan. Kada stručnjaci urade kompletnu analizu Zoranove ličnosti, svoj zaključak i mišljenje dostaviće Višem tužilaštvu koje vodi istragu - objašnjava naš sagovornik.

Verujem da će naći ubicu

Zoran Marjanović je više puta u medijima pričao o ubistvu svoje supruge, a u svojim izjavama je uvek naglašavao da veruje da će ubistvo biti rešeno.

- Stručnjaci istražuju i apsolutno verujem da se ubica neće izvući. Kako vreme odmiče, suočavama se s tim da Jelene više nema i strašno mi je teško. Važno je da ubicu nađu, da saznam ko je i zašto ubio moju Jelenu. A to je važno da znamo i zbog naše ćerke Jane - govorio je Zoran.

Kako nezvanično saznajemo, Zoran je na početku veštačenja ponovio sve ono što je prethodnih 20 meseci pričao u policiji i javnosti, a psihijatru je rekao da je on voleo suprugu i da su njih dvoje imali neraskidivu vezu.

- Zoran je navodno rekao da je Jelenina i njegova ljubav bila velika i da se tokom zajedničkog života maltene nisu razdvajali. Da je tako bilo i tog kobnog dana, kada je Jelena nestala. Zoran je ponovo ispričao šta se dešavalo tog 2. aprila i ponovio je da je sa Jelenom i njihovom ćerkom otišao na nasip Crvenka, da je Jelena trčala i da je u nekom trenutku nestala - ispričao je nezvanično naš sagovornik.

On je napomenuo i da je Zoran navodno ispričao veštacima kako je izgledala njegova kuća nakon Jelenine smrti.

- Rekao je da je kuća bila jeziva, puna plača i tuge i da nije bilo lako živeti tu, ali da je on mnogo hrabar čovek - kaže naš sagovornik i dodaje da je Zoran sve vreme tokom razgovora insistirao na tome da je njegova porodica nepravedno stavljena na stub srama, ali da će njih njihova vera i religija osloboditi i spasti, pošto je on pravoslavac.

Naš izvor naglašava da je na veštacima zadatak da utvrde da li je ova Marjanovićeva priča, koju je sve vreme od otkrivanja zločina servirao javnosti i nadležnim organima, a sada i njima, tačna ili je reč o dobroj glumi.

Jelena Krsmanović

Facebook/Jelena Krsmanović

Jelena Krsmanović, Foto: Facebook/Jelena Krsmanović

 

Narcisoidna ličnost

Milan Kostić, forenzički psiholog, ranije je objasnio za medije da se „u sudskoj praksi pokazalo da je osoba koja godinu i po dana javno priča o smrti svoje žene najčešće psihopata“. Kostić je na osnovu Zoranovih izjava datim medijima napravio profil njegove ličnosti. - Na osnovu svega što sam mogao da primetim posmatrajući ponašanje, slušajući njegove rečenice, ali i njegovu nametljivost, zaključuje se da je Marjanović narcisoidan čovek. Zasad može da se kaže da je reč o čoveku koji o svojim postupcima i ponašanjima nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji da sebe po svaku cenu zaštiti - objasnio je Kostić u svojim ranijim izjavama.

- On može da zavarava javnost i laike, ali stručnjake teško da može da prevari. Stručnjaci po Zakoniku o krivičnom postupku mogu mesec dana da posmatraju osumnjičenog i da bukvalno svakoga dana idu kod njega u zatvor ukoliko procene da je to potrebno i da tamo razgovaraju sa njim i testiraju ga sve dok ne reše sve dileme i nedoumice. Stručnjaci imaju poslednju reč i procenjuju da li Zoran Marjanović ima savest, da li će ona pre ili kasnije da proradi i da li će posle toga sve da prizna. Od njihovog znanja i pristupa zavisi da li će ga pogoditi u žicu i prozreti do kraja - ističe naš sagovonrnik.

Podsetimo, pevačica „Granda“ Jelena Krsmanović Marjanović nađena je mrtva 3. aprila 2016. u kanalu punom vode na nasipu Crvenka u Borči, a 15. septembra 2017. policija je uhapsila njenog muža Zorana, kao jedinog osumnjičenog za brutalno ubistvo.

Zoran je i pre hapšenja, ali i posle njega isticao da on nije ubio Jelenu i da u zatvoru leži nevin čovek, a tvrdio je da će to i dokazati.

Komentari (20)

nd

11.01.2018 06:03

Zasto je kuca bila jeziva ziveti u njoj ,ako nije ubijena u kuci?

mina

11.01.2018 16:38

@nd - Ja nisam ubila mog oca ali mi je nakon njegove smrti kuca bila jako jeziva !!! Ne ulazim u to da li je ovaj ubica ili ne ali kuca i te kako ume biti strasna kada ostanete bez osobe za koju ste jako vezani !!!

AnooF

14.01.2018 22:57

@nd - posto si psychopata ne moze ti se to objasniti

ivan

11.01.2018 06:12

Jezivo I jeste pa zato ste morali oprati celu kucu varekinom promeniti plocice,parket I namestaj.Celokupno pranje bila je zaduzena kuma Vera ostala prekrivanja otac Vladimir,majka Zorka,i batica Milos.Gde ce vam dusa????

ruzaa

11.01.2018 08:08

@ivan - Pa mora bit jeziva kad zna sta se desavalo u toj jezivoj kuci......Zoki trece oko tvojoj glumi dosao je kraj.......PRAVDA ZA POKOJNU JELENU!!!!!

Otac Makarije

11.01.2018 08:33

@ivan - Kuma Vera je kljuc za resavanje ovog slucaja.

Борча 2

11.01.2018 08:58

@ivan - Куму Веру и комплет саучеснике преселити на дужи радни одмор и прикључити Зорану пошто им је језиво у кући.А онда свако по жељи може да риба шта хоће.

Milica

12.01.2018 19:29

@ivan - Napisacu komentar, dodati dosta pluseva i komentara na svoj komentar. Tolika mrznja, psyhopatija. Leciti se trebaju takvi ljudi ili strpati u resetke. Velika opasnost za drustvo

aca021

11.01.2018 06:37

Neka mi neko objasni kako je poverljivi izvor dosao do saznanja o razgovoru sa vestakom. Zar razgovor sa lekarom nije poverljiv?. Vestak samo treba da iznese misljenje, a ne i tok razgovora.

Dejan

11.01.2018 23:47

@aca021 - Poverljivi izvor ne postoji. Razgovor sa vestakom jeste poverljiv

M.

11.01.2018 06:56

Dovoljno što si tako ucveljen mesec dana nakon njene smrti koketirao ,dopisivao se sa drugim ženama......

nada

11.01.2018 08:04

Toliko suza i placa a niko joj svecu ne pali niti ide na groblje !!!!!!!!!!!!!! Toliko jezivo da se u kucu uselila svalerka ???????????? Toliko jezivo da se slavi Milosevo vencanje i slava ????????? Koga ovaj zavarava ???????????? Jeziva je kuca samo po tome sto krije zlocin koji se tu dogodio !!!!!!!!!!!!! Necete do kraja zivota u njoj mirno spavari - nadam se !

ŠOJKE

11.01.2018 08:28

Jeziva? Da nakon ubistva i krvi jezivo je zaista!

GLUMICA

11.01.2018 08:38

ON DA JE ,,LUD'' on bi priznao,ovako posto nije on svesno i racionalno razmislja i laze jer je SVESTAN da bi za ubistvo i onaj ,,cirkus,,na nasipu ROBIJAO DOZIVOTNO. Samoljublje ,narcisoidnost,sebicnost,bezobrazluk ,visoko misljenje o sebi (uticaj majkei tajke) ,misljenje da je prepametan su njegove karakteristike licnosti.TAJ NIKADA NECE PRIZNATI JER SEBE OPRAVDAVA TIME DA JE ZRTVA KRIVA sto ga je navela na ZLOCIN.

milisav

11.01.2018 10:27

Kuca puna placa, pa normalno, jadno dete plakalo za majkom. Ovaj Zoki glumata za sve pare. Sve on zna, i ko i kako i gde je odveo i gde je ubio i zasto. Nego mene interesuje kad ce i ona dvojica na vestacenje?

VARIKINA

11.01.2018 12:19

I Jana je odbila da crta kucu,mamu i tatu.Ubistvo se tu desilo.

Zoran

11.01.2018 14:30

Glumac,od početka do kraja. Ništa im ne verujem,svi su umešani!

Renata

11.01.2018 15:04

Ma nije to on uradio nego njegovo drugo ja. Udvojena licnost, sto posto.

Andja

11.01.2018 18:11

Pa je razbijao " tugu" na Facebook-u .. flertujuci ..

poslovicnootkacenistrucnjaci

11.01.2018 20:23

inace od tih strucnjaka polovina nije normalna to je opstepoznata star sa psihijatrima.