Mesto na kome je  nađeno Jelenino  beživotno telo
Marko Metlaš
Ovako će izgledati ploča posvećena pevačici

Alo!

Ovako će izgledati ploča posvećena pevačici , Foto: Alo!

Kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, radi se o spomen-ploči sa pergamentom na kojoj će biti Jelenina slika, a stajaće i njeno ime, kao i godina rođenja, te će svi koji budu ubuduće prošli nasipom moći da vide obeležje pevačici, čiji ubica do danas nije pronađen.
Zoran i njegov otac Vladimir su u sredu posetili kamenorezačku radnju „Slavko“ u Borči, te se sa svojim poznanikom i vlasnikom radnje Slađanom Kostićem dogovarali o spomen-obeležju, ali i o spomeniku.

Mesto na kome je  nađeno Jelenino  beživotno telo

Marko Metlaš

Mesto na kome je nađeno Jelenino beživotno telo, Foto: Marko Metlaš

- U sredu su bili Vladimir i Zoran, te smo se dogovorili o materijalu i o izgledu spomen-ploče. Mogu da kažem da se radi o ploči s pergamentom, čija će dužina biti 60, a širina 40 centimetara. Na toj ploči će pisati Jelenino ime sa ostalim podacima i naravno njena slika. Čekam materijal i do prvog jula bi trebalo da je postavim. Sa Zoranom sam se dogovorio da se izbetonira mesto gde će biti postvljena spomen-ploča kako bi ona imala postolje. Dogovorili smo se da ga postavimo baš gde je pronađeno Jelenino telo. O spomeniku smo okvirno razgovarali i mogu samo da kažem da će biti od dva različita materijala - zagonetan je bio Slađan kada smo ga juče posetili.
On, kako nam je ispričao, odranije poznaje Zorana, a poznavao je i ubijenu pevačicu.

Skica obeležja: Kamenoresci

RAS

Skica obeležja: Kamenoresci , Foto: RAS

- O celoj tragediji ne znam šta da mislim, jer ih poznajem, te sam potresen. Jecu sam viđao svako jutro, jer mi dete ide zajedno s njenom ćerkom u vrtić. Zorana, takođe, poznajem. O Jeci mogu da pričam samo sve najbolje, ali baš samo to! Ne, nije ovo ona fraza: „O pokojniku sve najbolje”, nego svako ko ju je poznavao kazaće vam isto. Ona je bila vedra, vredna, baš prava majka, supruga, drug, koji je uvek spreman svakome da pomogne, ali baš svakomo. Gledam sve ovo sa strane i slušam razne priče, ali iskreno ne verujem da je Zoran u bilo šta umešan. Možda u javnosti on nespretno reaguje, jer se svim silama trudi da dokaže da govori istinu - rekao je Slađan Kostić.

Poznavao sam Jecu:  Slađan Kostić

RAS

Poznavao sam Jecu: Slađan Kostić, Foto: RAS

Jelena Krsmanović Marjanović ubijena je u subotu 2. aprila. Telo je pronađeno dan kasnije, na nasipu u Crvenki, nakon što je u subotu uveče policija krenula u potragu za njom kada je suprug Zoran Marjanović prijavio nestanak. On je tada rekao da je sa suprugom i ćerkicom krenuo u šetnju, a da se Jelena u jednom trenutku odvojila kako bi otišla na trčanje, nakon čega joj se izgubio trag. Tokom istrage Jelenin muž Zoran je proveo 48 sati u policiji, nakon čega je pušten. Tokom saslušanja u policiji dva puta je ispitivan na poligrafu i oba puta je prošao. Policija još uvek nije pronašla ubicu Jelene Krsmanović Marjanović.

Stihovi na spomeniku

Jelenin muž Zoran Marjanović ranije je za medije izjavio da je razgovarao sa kamenorescem i da je odabrao ploče za Jelenin grob i mesto gde je njeno telo pronađeno. Kako je rekao, na spomeniku na groblju Zbeg biće ugravirani stihovi jedne njene pesme. - Još razmišljam šta će tačno pisati na spomeniku. Razmišljam da to bude neka njena pesma. Ipak, možda angažujem tekstopisca da napravi posebne stihove. On će to najbolje uraditi i znati šta da napiše - pričao je Zoran.

Komentari (12)

Ja

27.05.2016 08:09

Sta je tu EKSKLUZIVNO?Strasno

uzas

27.05.2016 10:23

@Ja - jel sme to tako, tek tako podici nekome spomenik ti gde je nastradao? sta kaze zakon?

GLUMICA

27.05.2016 09:46

Spomen ploca treba da je u kuci jer mesto ubistva nije nasip !!! Zorane,ne glumi ludilo.... Tika taka...tika taka....vreme ti polako istice.....i uskoro bices gde ti je mesto a ne na naslovnim stranama u ulozi ucveljenog udovca nego i pacenika...prosto da covek pomisli da si ti ubijen koliko kukumavcite kako ste vi zrtve...fuj,gadite mi se

mina

27.05.2016 09:49

Farsa za narod! Da li je zaista žali? Ne bih rekla, dobar glumac! Ubica je natprosečno intelegentan, baš kao i on. Nadam se, da će negde pogrešiti. Daće bog da pravda bude zadovoljena, kako bi Jelena mogla mirno da počiva na onom svetu.

momazver

27.05.2016 09:52

Lepo.Ljudski...al zar nije TO zabranjeno..mislim tako stavljati spomenike koje gde...?

Ana

27.05.2016 10:14

Definitivno ste poremeceni! O cemu vi pisete...

mister

27.05.2016 10:46

A da ovog prijatelja,tj. glumca koji uziva u ovim vasim natpisima i stice vrhunac popularnosti stavite malo po strani,a ne svaka naslovna ON,Covek je rodjen za CIRKUS....

cica maca

27.05.2016 17:42

@mister - Rodjen za mene...a ne za cirkus...I prekinite vise da ga vredjate, sram vas bilo sve

srecko

27.05.2016 10:50

Jedini COVEK koji je uspeo da Vucica potisne u drugi plan,svud ga ima,svaka naslovna,tv......jbg....ozaloscen............................preteraste sa ludakom...

ljilja

27.05.2016 11:07

To eksluzivno????? Da li ste vi normalni????? Prestanite da pišete budalaštine!!

očaj

27.05.2016 11:45

Vas naslov nije baš u skladu sa istinom, Jelena je nađena mrtva u kanalu, a ubijena je (to policija zna gdje). Policija zna sve; država zna sve; javnost čeka hapšenje jer i javnost zna sve. Očaj!!!

seljak

27.05.2016 14:11

Verovatno je dobio dozvolu od zvanicnih institucija opstine.