Dani sreće: Jelena i Zoran Marjanović
privatna arhiva
Dani sreće: Jelena i Zoran Marjanović

privatna arhiva

 Jelena i Zoran Marjanović, Foto: privatna arhiva

Ali, ovim rešenjem mu nije ukinut pritvor!

Apelacioni sud je usvojio žalbu koju su podneli branioci udovca iz Borče i ukinuo prvostepeno rešenje o produženju pritvora i slučaj vratio na ponovno odlučivanje.

Advokat Miroslav Todorović Šera u izjavi za „Alo!” kaže da ovakva odluka suda znači da tužilac nije našao čvrste dokaze!

On kaže da sud mora da objasni na osnovu čega je utvrđeno da protiv Marjanovića postoji osnovana sumnja da je ubio ženu.

- U ovoj fazi postupka mora da se nabroji sve što je do sada urađeno. Svaki iskaz svedoka, kao i nalaz veštaka, mora precizno da se obrazloži i navede šta je njime dokazano da bi se pokazalo da postoji osnovana sumnja protiv njega. Po zakonu, dokazi moraju da budu jasni, potpuni i uverljivi. Odluka ne može da se donosi na osnovu paušalnih navoda. Da bi se protiv njega podigla optužnica, dokazi će morati da budu jači za još jedan stepen, tačnije, moraće da budu jaki kao vrata! Pritvor mu je određen zbog uznemirenja javnosti, a odluka o tome se donosi na osnovu težine zločina. Gleda se koliko su posledice teške i da li je mučenje i ubistvo žene izazvalo uznemirenje javnosti - ističe Todorović.

Mirjana Piljić, portparol Apelcionog suda, izjavila je juče da Marjanović i dalje ostaje u pritvoru.

- Razlog za ukidanje rešenja je izostanak konkretnih činjenica i dokaza na kojima prvostepeno veće Apelacionog suda zasniva svoj zaključak o postojanju osnovane sumnje da je Marjanović izvršio krivično delo za koje se tereti.

Uhapšen sa minimumom sumnje

Mirjana Piljić, portparol Apelcionog suda, kaže da u rešenju nije navedeno postojanje dovoljno kvalitetnih dokaza koji potvrđuju osnovanu sumnju koja je neophodna za produženje pritvora.

- Drugostepeno veće je imalo u vidu da je u pravnosnažnom rešenju Višeg suda kojim je Marjanoviću određen pritvor posle hapšenja navedeno da u konkretnom slučaju proizlazi minimalni stepen osnova sumnje da je izvršio krivično delo. Za nastavak istražnog postupka traži se sumnja višeg stepena od osnova sumnje, dakle, traži se osnovana sumnja da bi pritvor mogao da se produži - kaže Piljić.

 

Komentari (12)

aca021

19.01.2018 06:55

Od pocetka sam tvrdio da za njega nema valjanih dokaza i da su u pitanju indicije i rekla - kazala. U opste ne tvrdim da on nije kriv, ali to treba dokazati.

deki

19.01.2018 07:15

Pa naravno da ce ga pustiti! Nek i drzava pripremi isplatu obestecenja jedno 15-20 miliona...nije skup Marijanovic! Kad su u tuzilastvu i policiji ljudi koje nemaju pojma o poslu a pride su postavljeni stranacki cemu ikakav daljnji komentar.Duboko je ova drzava otisla u blato!

Сараџогла

19.01.2018 07:31

Гледањем ТВ крими канале на кабловској свако може да се информише како се врши истрага убиства ако учиниоц није познат!Истражиоци знају шта суд признаје.Мора да се нађе убијени и предмет чиме је учињено.Ухваћени мора да призна ако не постоје елементи који га терете.НАЈВИШЕ РЕШЕЊУ ДОПРИНОСЕ ЦИНКАРОШИ а то су најчешће кримоси које полиција држи у шаци.Зоран је потпуно непотребно притворен а онај ко је то наредио данас ни грижу савести нема? Сетимо се какве смо глупости читали од паметњаковића!

GLUMICA

19.01.2018 13:23

@Сараџогла - SVAKI SLUCAJ je za sebe...postoje i presude za ubistva iako nikad telo nije pronadjeno...ovde je muz zadnji video,on je izgubio,nista cuo ni video na 300m...on pozvao prijatelje da je traze....lagao i davao razlicite izjave,porodica(saucesnici) nece da svedoce....i sta ti nije jasno? prvi dan je zavarao policiju tako da se trazila nestala zena a ne ubijena osoba..Na pocetku lose odradjen posao a krivac je on.

Сараџогла

19.01.2018 15:07

@Сараџогла - ГУМИЦЕ,да је тебе полиција послушала ихааааај од када би Зоран био утамничен због убиства.Ти би се шокирала ако бих ти рекао колико полицајаца врши истрагу!Нико ти не брани да одеш у центар истраге и покажеш тим особама како се ради? ... Него,да ти прво опереш судове који ти у судопери стоје још од прошле недеље.То ти кажем.

svetozar

19.01.2018 19:51

@Сараџогла - Pa ti najvise pises gluposti jer ne vidis.

GLUMICA

19.01.2018 08:30

jadna je moja Drzaa sa ovakvom policijom i sudstvom ako ovaj sto ,,izgubi,, zenu na 300 m brisanog prostora bude pusten......nadam se da nas nece ovi manipulatori izvozati kao sto su pocetak istrage usmeravali u pogresnom pravcu da bi se kontaminirali tragovi

ДЕЈАН Р.ТОШИЋ

19.01.2018 09:37

Osmnjičeni je otišao sa detetom i ženom od koje se ne razdvaja na trčanje,žrtva nestaje po danu oko 16 h,a osumnjičeni nakon potrage po danu odlazi kući oko 17 h i prijavljuje nestanak supruge u 20 h,i tek tada odlazi na nasip da je traži po mrklom mraku.Žrtva je pronađena izjutra čim je svanulo.Šta je to bilo preče bilo da ode sa nasipa, po danu a da ne pozove rodbinu i policiju na nasip da po danu vrše potragu,Jedino prikrivanje tragove zločina.Dan je bio vedar i sve se može dokazati.

aca021

19.01.2018 11:54

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - I gde ti tu vidis dokaze?

Dejan R.Tošić

19.01.2018 15:35

@ДЕЈАН Р.ТОШИЋ - Postoje i posredni dokazi,DNK osumnjičenog na telu žtrve,i neposredni,otisci stopala,"blato na pantalonama",ne pozivanje nikoga sa mob.tel.na nasipu u vreme izvršenja zločina,kontradiktorne izjave prilikom davanja iskaza.Naravno sa obzirom da je u našoj praksi zlatno pravilo dokaza priznanje okrivljenog ili neposredno saznanje dobijeno od trećeg lica,sa predmetom izvrš.zločina,Takvi "dokazi "ne postoje.Zato je okrivljeni i zvao medije ,da bi izbegao operativnu staromodnu obradu sa priznanjem.

Andja

19.01.2018 16:19

Kako izgleda radost je kratkog veka .. osumnjiceni je jos ivek u pritvoru ..

Zoran

19.01.2018 19:46

@Andja - Gde će se lepo spremiti za suđenje i suočavanje sa dokazima.